| Alexandra_6680 a întrebat:

Am facut o gafa happy. Aveam un bidon cu motorina in portbagaj, a cazut si s-a scurs toata motorina prin masina, pe bancheta din spate. sad
Am vreo sansa sa scot motorina aia afara, nu neaparat sa fie ca inainte [masina], dar macar sa scap de petele alea oribile si de mirosul insuportabil.

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Petele ies cu detergent de vase se gasea candva Axion nu stiu daca mai exista si acela le scotea stiu cand lucram ca mecanic in facultate ca imi scoteam dupa haine petele de motorina cu Axion si mirosul este cam greu de scos, mecanicii batrani puneau,, namol" ca sa zic asa facut din nisip foarte fin, foarte bine cernut si cu otet in loc de apa, dupa aceea asteptau sa se usuce acel nicsip si il luau cu aspiratorul, apoi ca sa scoti mirosul de otet o lasa-i 7-8 ore la soare deschisa cam o zi si apoi spalai cu apa si cocolino ca sa iasa mirosul de otet sau daca nu ai nisip pui direct otet.

Asta era o metoda folosita de mecanicii mai batrani acum ceva ani buni dar in ziua de astazi poti scapa foarte usor de asta la o spalatorie auto mai mare, mai profesionala cat de cat ceea ce gasesti peste tot in zilele noastre dar costa ceva vreo 30-40 de lei. Daca nu vrei sa dai bani recurge la metoda batraneasca!

2 răspunsuri:
| vero_7127 a răspuns:

Pai spala mai intai cu o perie si detergent ca sa elimini mirosul, si apoi incearca cu un diluant. Daca nu incearaca sa scoti mirosul si pune husa pe deasuprabig grin