| ditandrei a întrebat:

Am fost acum cateva zile sa fac revizia la masina, un symbol din 2006. Am schimbat uleiul si filtrele. Acum m-a speriat cam rau mecanicul, mi-a spus sa schimb urgent distributia ca a expirat termenul de 4 ani. Stiu ce se intampla daca se rupe distributia si mi-e groaza sa ma gandesc... Dar am o intrebare, credeti ca e chiar asa de urgent avand in vedere ca masina are fix 50.000 km? O voi schimba pana pe 20-25 sigur... dar stiti cum e cu banii, cam greu laughing! Multumesc

4 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Schimb-o neaparat. De obicei daca este ok cureaua nu este uzata sau slabita poti merge cu ea dar nu e recomandat! Mai bine o schimbi si stii un lucru decat sa apara probleme mai grave si mult mai scump de rezolvat! 1000 de km sau 3 luni mai mergi asa dar mai mult nu te sfatuiesc!

| 9gygy a răspuns:

Motorul de Renault Symbol e parca E7J. Distributia se schimbva la 60000 km sau o data la patru ani, depinde pe care o apuci prima. Cand se rupe distributia te poti alege cu un piston spart si cateva supape strambe... adica distractia dupa patania asta te va costa vreo 1200-1500ron. Mai bine schimba tu distributia cat mai repede. recomand distributie FLENNOR. E nemteasca si e recomandata de multi. Costa 160 ron. manopera... in functie de "omenia" meseriasului, dar e cam in jur de 100 ron si asta, asa ca sa stii la ce sa te astepti. Te tine pana pe 20-25 daca nu faci prea multi km. Bafta!

| PetreConstanta a răspuns:

Nu exista termen de expiratie la distributie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te speria frate
eu merg cu ea expirata de un car de ani =rolling on the floor
ca bmw 320 e de prin '98
si e expirata la ITP
dar am dat 200 de lei si na vazutsefu' sa-mi scrie in cartea de service