| Negrea15 a întrebat:

Am fost angajat la o firma de transport pe o Dacia dokker din 2014 cu vreo 200000 km.Am avut accident cu ea,nu mai conteaza cum,paguba totala la masina.Masina are casco si e sistemul ala cu franciza, ca dea firma; vreau sa stiu cat ar putea ajunge fraciza pe care trebuie sa o platesc eu. multumesc

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca seful firmei are Casco pe masina aia, tu ca angajat, esti acoperit.
Vezi sa nu vrea seful sa scoata banii din buzunarul tau, ca asa are el chef sa te sapuneasca, dar nu-i normal, ca de are casco, este acoperit integral!
Intereseaza-te la o agentie de asigurari, poate aia cu care este compania firmei unde lucrezi.
Nu te lasa intimidat, ca tu nu trebuie sa platesti nimic, accidente se intampla si firma poate platii un premium, dar niciodata nu se impune soferului, daca exista asigurarea casco!
Daca masina nu avea deloc asigurare, atunci era responsabilitatea ta sa platesti tot, atat masina accidentata cat si cea pe care ai accidentat-o.

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Franșiza este trecuta in poliță, poate fi 100 de euro, poate fi si 1000, aceasta se stabilește la momentul încheierii poliței.
Si nu, nu se rezolva tot prin asigurare. Tocmai asta înseamnă franșiza (nu franciza!), partea din dauna pe care o suporta asiguratul.

| Negrea15 explică (pentru regis):

Am avut polița de asigurare casco la mine în mână... Dar nu scria nimic la rubrica franșiza, doar ceva dezbagubire paguba totala 1300 și ceva de euro care nu înțeleg ce noima are.

| regis a răspuns (pentru Negrea15):

Probabil aceea era suma pe care o plateste asiguratorul in cazul producerii daunei totale, desi mi pare cam mica.
Undeva trebuie sa fie trecuta si fransiza, ori in suma fixa, ori ca procent din dauna. Asta bineinteles daca exista fransiza.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Negrea15):

Daca seful firmei are Casco pe masina aia, tu ca angajat, esti acoperit.
Vezi sa nu vrea seful sa scoata banii din buzunarul tau, ca asa are el chef sa te sapuneasca, dar nu-i normal, ca de are casco, este acoperit integral!
Intereseaza-te la o agentie de asigurari, poate aia cu care este compania firmei unde lucrezi.
Nu te lasa intimidat, ca tu nu trebuie sa platesti nimic, accidente se intampla si firma poate platii un premium, dar niciodata nu se impune soferului, daca exista asigurarea casco!
Daca masina nu avea deloc asigurare, atunci era responsabilitatea ta sa platesti tot, atat masina accidentata cat si cea pe care ai accidentat-o.

| mgtow a răspuns:

Poti sal reclami la itm ca vrea sa te faca la bani avand asigurare pe firma lui si va fi amendat iar tu scapi de necaz

| regis a răspuns (pentru mgtow):

Nu vrea sa faca bani, vrea doar sa isi recupereze parte din cheltuiala provocata. Nu exista vreun motiv pentru a fi amendata firma.

| mgtow a răspuns (pentru regis):

Nu e ceva obisnuit firma are asigurare ea sa plateasca nu sai deconteze banii la sofer. Nesimtire

| regis a răspuns (pentru mgtow):

Firma are asigurare, dar asigurarea nu acopera integral dauna. Fransiza este partea din dauna neacoperita de asigurare, pe care e logic sa o suporte cel care a produs acea dauna. Firma are destule neajunsuri avand o masina indisponibilizata si fiind nevoita sa cumpere o alta, nu cred ca se pune problema de nesimtire.

| mgtow a răspuns (pentru regis):

Dar tot nu e normal e bataie de joc. In Austria belgia Germania uk etc dc nu le trage bani la soferi? Pt ca sant seriosi, romanii tot pungaşi au ramas in loc sa gandeasca ca plateste prost si abia se descurca mai rau il baga in pamant pe angajat

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de contractul de franciza si la cat este evaluata masina sau paguba.
Noi nu putem sa-ti spunem asta, pentru ca nu cunoastem cat a fost evaluat automobilul si care sunt caluzele franzicei si ale asigurarii.
Sumele le poti afla de la firma care ti-a dat masina pe mana, desii, daca are asigurare casco, se rezolva reparatia ei prin asigurare, tu nefiind dator cu nimic!

| Negrea15 explică (pentru Violleta2022):

Pai șeful firmei mi-a spus ca franșiza este suportata de vinovat