Nu platesti tva pentru ca scoti masina la export. Dusterul nu e masina faina parerea mea dar mecanic la fiabilitate sta bine.
Mai prost decât copilul părinților tăi, nu cred. TVA se plătește oricum dacă cumperi ceva ca persoană fizică.
Cât despre TVA-ul lor și al nostru... m-am lămurit când mi-au luat cei de la Wizz TVA ca la ei, deși eu cumpărasem un serviciu al lor din România (deci ar fi trebuit să plătesc TVA ca aici). Deci la unguri TVA este 27%, la noi doar 19%. https://www.avalara.com/vatlive/en/vat-rates/european-vat-rates.html
Singura situație când poți *RECUPERA* (deci tot îl plătești, dar primești banii înapoi dacă îndeplinești condițiile) ar fi dacă scoți acea mașină din spațiul UE. Adică o exporți (NU în UE!) și vii cu actele.
Maaaa. Eu nu plătesc tva la o mașină nouă, nu înțelegi? Dacă mi-a spus dealerul că nu plătesc tva ca sunt româncă și nu aparțin țării Ungaria după tva! Mama tot a luat o mașină nouă de la unguri fără tva și nu a plătit. Doar prețul mașinii și a fost mult mai ieftina mașina decât la noi. Vorbești prostii.
Https://eur-lex.europa.eu/....../TXT/HTML/
Citește și vezi că pentru comerț în interiorul UE NU există excepții la plata TVA.