| frumusik007007 a întrebat:

Am inteles ca se poate lua carnetul la varsta de 16 ani dar doar categoria a1 si b1 dar masina condusa sa indeplineasca urmatoarele conditi ____----autovehiculul cu trei sau patru roti având masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cm3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h\"__---- intrebarea mea este :Exista vreo masina care sa indeplineasca aceste conditi daca da care este acea masina? in afara de atv

Răspuns Câştigător
| Oprea a răspuns:

Exista masini(nu una...ci mai multe).
una dintre ele este chiar de fabricatie romana... Dacia Lastun.
celalta masina este un Fiat 500.modelul antic.
sau...mai poti lua acele masini electrice. dar sincer sa fiu...nu ai nici-o satisfactie cand conduci asa ceva. nu isi are rostul practic
Smart-ul nu se incadreaza la B1, are o greutate mai mare...si capacitatea motorului e mai mare din cate stiu euhee hee Mai bine mergi cu ratb-u ca mine, si razi de incompetentii din trafic...decat sa plangi de ei, mai bine razi(momentan).
Te astept in statie la ratb!

6 răspunsuri:
| covexrobu a răspuns:

Spune-mi unde te grabesti? si eu am fost la fel eram disperat sa fac scoala de soferi sa conduc si acum ca am aproape 2 ani de permis 3 categorii si multi km in spate nu mai simt nici o placere cand conduc chiar ma plictisesc. Deci nu te grabii asteapta ca o sa te saturi de condus de o sa iti pui prietenele sau prietenii sa conduca pentru ca tu nu o sa mai ai chef de asa ceva. Si mi se pare ca Smart for Two se incadreaza la aceasta categorie adica b1 nu sunt 100% sigur intreaba si tu la politie. happy

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Da exista si e o panarama care se buleste in orice groapa, huruie urat si nu urca mai nicio rampa!
Daca ai 16 ani, fa curs de legislatie si ia-ti scuter, ori mai astepti doi ani si iei masina...

daniela
| daniela a răspuns:

Dragul meu atat scuterul cat si atv-ul pe drumurile publice sunt foarte periculoase ( la noi soferii nu sunt obisnuiti sa le aiba alaturi in trafic ) Mai ai 2 ai rabdare. Timpul trece repede si o sa fi un sofer super sunt sigura. Toate la vremea lor ca e mai sigur i mai sanatos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai voie si k smartu eu conduk smartu de un an si nu am avut probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista fiat 500!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA. aia cu tractiune balegoasa