| AndreiTudose a întrebat:

Am intrebat un polițai de la circulație dum mai pot circula cu mașina fara certificat și cu dovada expirata. Mi s-a confiscat certificatul din cauza itp ului expirat. Acum el mi-a spus ca dacă am dovada ca am făcut itp ul mai pot circula încă 15 zile peste alea 15 care am dreptul cu dovada de la polițai. Așa este?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si nu ti-ai facut ITP pana acum?
Daca l-ai facut du-te la politia rutiera si solicita restituirea certificatului de inmatriculare, dovedind ca ai ITP.
Daca nu l-ai facut si a expirat dovada nu mai poti circula, fara alta dovada. Nu este adevarat ce ti-a spus politistul.

| AndreiTudose explică (pentru Ioandelasal):

Nu sunt eu proprietarul ci tatăl meu. Și el nu poate veni decât peste doua luni in țara. Și procura este foarte scumpă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ti s-a confiscat nimic, ti s-a retinut certificatul pe buna dreptate. Acum trebuie sa te duci la RAR cu.masina sa ii faca itp pe baza caruia iti obtii certificatul. Astea pot fi facute doar de proprietar sau imputernicit. Pana nu primesti certificatul nu mai ai drept de circulatie

| Ironwin a răspuns:

Nu, nu este asa, poti circula doar cu certificat de inmatriculare sau dovada valabila, restul sunt povesti. Poate politaiul tau vrea sa iti faca dosar penal si nu stie cum sa te prinda. Asteapta pana vine tatal tau, daca altfel nu puteti rezolva. Este si o lectie si trebuie sa inveti din asta sa nu mai umbli fara itp valabil.