| Claudiudfd a întrebat:

Am lovit pompa de la o benzinarie si s-a strambat placa pe care statea stropitoare de apa si putin cosul de gunoi si dupa am plecat de acolo.Ei imi cer 10000 de lei pentru reparatie ce mi se pare foarte mult. Daca aleg sa declar accidentul dupa o saptamana imi poate face dosar penal?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu dosar penal, dar ți se suspendă permisul de conducere pentru 30 de zile. În afară de asta, le dai asigurarea și ai rezolvat problema fără stres, fără alte cheltuieli.
Dacă șeful stației este de acord, cred că puteți face o amiabilă, dar nu sunt sigur că este posibilă, între auto și proprietate. S-ar putea să fie posibilă doar între vehicule.

| regis a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Este posibila amiabila.

| Claudiudfd explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am scapat doar cu reparatul daunelor

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Dosar penal nu iti face, mergi la asigurări si deschide dosar de dauna.

| darrio2007 a răspuns:

Ai luat permisul pe bune? Nu trebuia sa pleci de acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu că șofer nu știi in ce cazuri se face dosar penal? Nu se face dosar penal că ai lovit un cos de gunoi, dar trebuie să găsești soluția să îl repari.

| Holiday a răspuns:

Poti primi 4-5 puncte amenda si resuspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Amenda se plateste la jumatate in 15 zile, iar o luna in principiu poti sta fara permis, decat sa platesti 10.000 lei alora.

| Claudiudfd explică (pentru Holiday):

Si dosar penal nu se face?

| Holiday a răspuns (pentru Claudiudfd):

Daca nu au fost victime, adica morti, sau raniti, nu se pune problema de dosar penal. Sau daca nu se demonstreaza ca ai facut-o intentionat. Dar mi se pare exclusa varianta asta.

Răspuns utilizator avertizat