Dar daca iti da dovada poti sa conduci in afara germaniei?
Fara permis sau dovada inlocuitoare, cu drept de conducere, n-ai voie sa conduci in nici o tara, nici in Germania si nici in Romania.
Daca ai permis romanesc si iti este suspendat pe Germania cum a fost in cazul meu ai voie sa conduci in exteriorul germani dar primesti amenda pentru neprezentarea actului de conducere...
Eu am condus in Romania fara dovada si politia cand ma oprint au controlat daca am permis si au vazut ca e suspendat pe Germania si meau dat amenda ca nu am avut actele la mine atat
A gresit agentul de politie, poate nu cunostea legislatia, fapta ta era infractiune, conform art.335, alin.2 Cod penal, citez:
"(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
N-ai voie sa sofezi, si trebuie sa te intorci in Germania dupa el cand ti se implineste termenu
Nu m.am exprimat corect imi ia permisul si imi da dovada sau imi lasa permisul?
DarkWoolf întreabă: