| PostuVasile a întrebat:

Am lucrat 27 ani la STB pe autobuz, in 2022 mi-am dat demisia, an 2021 mi-a expirat atestatul CPI fiind pandemie s-a putut lucra și cu el expirat. In prezent lucrez la o firma ce se ocupa cu panouri foto/voltaice iar aceștia știind că am lucrat pe autobuz, vor să achiziționeze un microbuz cu care sa transport 20 muncitori de la cazare / teren și in-apoi 20km dus, 20km întors. Întrebarea mea e : trebuie sa re anoiesc atestatul sau pot circula doar cu categoria D, fiind transport de muncitorii ai firme și nu transport cu grafic, foaie de parcurs sau contra/ cost?

2 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Iti trebuie atestat, fa-l il dai cpc, e floare la ureche, fara nu ai cum. Nu poti transporta marfa pe tir, fara transport marfa atestat, numai daca iti cumperi tu tir/autobuz, si mergi goale cu ele, numai asa poti sa mergi doar cu categoria pe permis.Pentru detalii mai exacte, poti intreba pe arr.ro e un numar de telefon acolo si iti vor spune si ei ce ti-am spus eu, dar va fi din sursa sigura!

| vatadezahar24 a răspuns:

Buna! Ai nevoie de atestat daca este vorba de transport persoane. E ca si cum ti ai lua un camion si l ai conduce pe drumurile publice, nu poti face asta fara categoria si atestatele necesare.