E ca si cum ai raporta un furt la politie, dai declaratii, aduci martori si, pe deasupra, nu cred sa mai vezi permis in viata ta. ca doar corb la corb nu scoate ochii, stii bine. si daca redai examenul si-si pun ambitia te pica iar c-a fist nor afara, sau ca luna asta are doar 31 de zile deci mai bine stai cuminte dupa parerea mea, dai examenul iar si gata
Asa ma gandeam si eu.Dar ziceam ca mai bine nu il iau din vina mea...Este a2a oara cand pic traseul, prima data examinatorul a fost super corect, l-am laudat si pe forum pentru ca omul chiar merita(eu nu am dat prioritate in sens).Dar cu nenea de azi alta poveste..la o frana brusca pusa pentru ca o duduie s-a bagat la semafor pe rosu il intreaba pe martor:te-ai lovit? ce zici i-l dam sau nu? La care istetul zice da m-am lovit la cap de tetiera(ce mama masii cauta in tetiera nu inteleg, precizand ca eu am 1.50 si cand dau scaunul in fata ramane sufragerie in spatele meu), examinatorul il mai intreaba de 5-6 ori pana la poligon:esti sigur ca te-ai lovit? si el :da, m-am zgariat si la ochi.Verdict:respins,pentru ca l-ati accidentat pe martor ca in rest ati mers foarte bine)))Sa nu il astept pe nenea martorul sa-i zgarii un pic ochisorii? Ca tot dadea doar a 7a oara de permis...
Da, se poate face, la seful Serviciului de permise, daca ai motive intemeiate. Expui situatia de fapt si motivele pentru care consideri ca neacordarea examenului nu este reala si nici legala. Numai bine!
Nu ai ce sa contesti. Daca vrea militianul, iti da carnetul, daca nu, nu.
Abia la 1 an de zile de condus zilnic inveti cat de cat sa te descurci, pana atunci esti 0 in trafic. Si deci si la proba practica. Contrar a ceea ce crezi tu, habar n-ai avut sa conduci.
Cand oi fii in satre sa faci gararea cu sapatele atat pe satnga cat si pe dreapta fara niciun reper, cand iti va iesi parcarea laterala perfect, cand te vei incadra unde trebuie ca sa faci dreapta/stanga, cand vei intelege cum functioneaza fiecare tip de intersectie, cand vei da toate prioritatile, cand nu te vei mai tara cu 30km/h si in treapta a II-a, cand vei pleca perfect din rampa, cand vei merge drept cu spatele, cand vei executa orice manevra corect, cand vei stii sa ajungi la destinatie fara sa-ti zica instructorul/militianul ''aici faci stanga, aici faci dreapta'', abia atunci sa ai pretentii.
Iar lucrurile astea n-ai cum sa le reusesti dupa 15 sedinte, nici macar dupa 30.
Nu cred c-ai fost un Schumacher si ala a avut ce a avut cu tine. N-oi fii gresit tu cat sa te pice, dar daca te-a vazut ca nu esti sigura pe tine nu te-a trecut si a gasit o scuza cretina. Nimic mai simplu
Ai sa razi dar chiar nu ma cred pilot de formula 1.Doar ca stiu ce si cat am gresit.Manevrele le-am executat corespunzator(asta este afirmatia domnului nu a mea), am mers constant cu 50(unde s-a putut), la constanta plecarea este oricum in rampa si daca nu pleci corect nu ai cum sa sustii examenul.Eu nu am spus neaparat ca a vrut sa ma pice, nici vorba, drept dovada ca la sfarsit mi-a mai precizat odata:mi-ati mers perfect dar daca ati accidentat martorul nu am ce face.Probabil ai permis dar asta nu iti da dreptul sa fi rautacios.Eu am pus o intrebare, nu am dat in cap.A fost strict problema de martor, care a vrut probabil sa pice bine...nu de examinator.Ca acum daca martorul sustine cu tarie ca s-a lovit, examinatorul nu risca sa imi dea permisul si sa se trezeasca cu vreo contestatie din partea aluia.
Nu baba, o duduie la volan care a intrat in intersectie pe rosuAsta e, mai dam odata.Doar nu or fi toti soferi cu permis din prima)(ma consolez si eu ca macar nu am facut greseli care sa puna viata nimanui in pericol)cu exceptia martorului, desigur.Mersi de raspunsuri.
Eu am luat din a II-a incercare, din prima incercare nu prea ia nimeni, e ca o regula generala. Tre sa fii foarte bun, adica sa ai mai multe scoli la activ. Am luat in Bucuresti.
Problema apare dupa ce iti iei permisul, sa vezi atunci dezastru Ai o senzatie tare aiurea, mai ales cand esti singura in masina. Va trebui tu sa te descurci sa ajungi unde vrei, sa fii atenta si la drum (ca sa nu-l gresesti) si la semafoare, si la pietoni, si la ce face masina din fata, si la ce face masina din fata masinii din fata, si in oglinzi (ca tu mergi pe banda ta si se trezeste un cretin sa se suie pe tine, mai ales daca te vede cu lamaia)
Sfat personal, sa nu mergi cu lamaia decat vreo 2-3 luni, pana prinzi miscarea. Dupaia' sacapa de ea, ca nu poti sa conduci (iti iau toti fata)
Semnele nu vor fi o problema, ai sa vezi ca intersectiile nedirijate o sa incepi sa le judeci fara semne. O sa te opresti instinctiv sa treaca dreapta, o sa te opresti chiar si la cedeaza trecerea fiindca e plin de masini parcate nergeulamentar si nu vezi nimic. Eu dupa semne nu mai mai uit demult. Imi dau seama cum se trateaza fiecare intersectie dupa cum arata
Dar asta dupa un an si ceva de condus.
Macar sa ajung eu singura in masina.Imi dau seama ca atunci este infinit mai dificil, dar asta este marele hop:sa il am in portofel.Multumesc de sfaturi, voi incerca sa tin cont de ele.Pe cuvant ca daca as fi gresit rau imi tineam gura, mai dadeam odata si asta era.Eu am nervi pe ala din spate acum ca nu il costa nimic sa zica:nu am nimic, mai ales ca mai daduse de 6 ori(dupa cum el singur a sustinut)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, nu am atatea fundite dar v-am dat cate un vot.Asta e, data viitoare o sa am grija sa atentionez martorul sa stea bine pe bancheta
Din cate stiu eu, si pasagerii ce stau pe bancheta din spate trebuie sa poarte centura de siguranta. Ce cauta el fara? Si mai ales ca era si un pulitist in masina? ROMANIA!
Un sfat scurt si la obiect. a 2 oara dale banuti de traseu. altfel nu ai sa ei carnetul in veci. iti spun din propia experienta.
Nu,nu am sa dau.Am prieteni care au luat fara bani si chit ca dau de 100 de ori bani nu dau.Din simplul motiv ca refuz sa paltesc viata cuiva cu 200 de euro. Orele in plus imi prind bine si nu vreau sa ies pe strada, sa fac vreo prostie si sa traiesc toata viata cu gandul ca mi-am platit permisul.De banii aia fac ore in plus pana o sa iau.Imi pare rau, dar asta este parerea mea.Singurul loc in care nu voi da spaga chiar de ar fi sa raman pieton toata viata este examenul auto.
Da alexa dar intelege ca fara bani nu ai sa ei. dar din ce oras esti? ca in fiecare oras sunt alti oameni. dar aici la mine fara bani nu iau niciodata.
Din constanta si crede-ma ca se ia si fara bani.Nu din prima ce-i drept dar se ia.
Am dat proba practica pentru. cat. C si domnul politai ma pica la o intersectie unde era si tramvai care avea cedeaza iar eu eram pe a 3-a banda ca sa ma intorc pe celalalt sens de mers iar pilitaiul a calcat frana si a zis neacordare de prioritate la tramvai iar când am plecat acasa am observat ca tramvaiul avea cedeaza trecera. pot sa fac contestatie sau ceva?
mrsmrsmrs întreabă: