Si pe catalizatorul ala cati bani iei separat? traim inca cu impresia ca catalizatorul are zeci de grame de metale rare? are ceva minuscul in el! Unii fac mai mult escrocherii cu anunturile lor ca vand sau cumpara catalizatoare, poate din cateva mii de catalizatoare sa storci ceva incat sa castigi bani!
Las-o asa si da-o asa, eventual fara acumulator daca este nou!
Nu stiu in ce conditii cumpara o masina dauna totala cei de la dezmembrari, depinde ce mai ai pe ea incat ei sa poata valorifica, dar ma gandesc ca acumulator il poti scoate, daca dadeai masina la rabla de exemplu atunci trebuia sa fie cu toate la locul lor, inclusiv catalizator si acumulator, la dauna de genul asta nu am idee!
Din cate stiu eu, sunt doua programe de casare: RABLA pentru achizitia de autoturisme noi, si ceva derulat prin primarii, pentru casarea autoturismelor vechi.
Cel putin la primul, masina ta nu se incadreaza, pentru ca ar trebui sa fie completa si oarecum in stare de functionare.
La al doilea program nu cunosc deloc conditiile, s-ar putea sa se accepte masina in orice stare, insa numarul de locuri este limitat.
Faptul ca exista sau nu exista catalizator si acumulator pe masina este mai putin important decat faptul ca masina ta este rasturnata.
Daca pur si simplu predai masina unor persoane ce o duc la reciclat, atunci ia linistit tot ce vrei de pe ea, dar asigura-te ca iti dau adeverinta de casare, pentru a putea scoate masina de la impozite.
O duci la rabla sau la fier vechi? Nu e prea clar.
Dacă o duci la rabla nu, nu poți lua catalizatorul de pe ea. Dacă o duci la fier vechi, da, poți să iei ce vrei, acolo ți se plătește doar prețul fierului. Atenție la cine o duci, trebuie să fie autorizați să-ți emită dovada de distrugere.
ciresepeetno întreabă: