| Eugeniusu a întrebat:

Am niste intrebari in legatura cu rovinieta.
Recent am discutat cu un amic despre faptul ca s-ar da amenda daca esti prins in judet fara rovinieta, dar eu circul zilnic prin judetul meu si nu am primit nicio amenda. Unii spun ca ai nevoie de rovinieta doar cand iesi din judet sau cand circuli pe autostrada sau drum national. Dar nu prea inteleg diferenta asta dintre drumuri si faza cu rovinieta. Eu imi platesc rovinieta doar cand am un drum lung si stiu ca parasesc judetul. Voi cum credeti ca este? Dau funda si vot!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Primesti amenda daca circuli pe autostrazi, drumuri nationale si europene si daca dai peste o camera de rovigneta. DAca tu circuli doaar pe drumuri judetene sau drumuri care nu au camere de rovigneta de aia nu iei amenzi

| Eugeniusu explică (pentru suntserios):

Ma plimb prin tot Clujul fara rovinieta si sunt destule drumuri nationale, probabil e norocul meu. O sa imi fac pe un an de zile, sa nu am bucurii pe viitor. Cam cat costa pe un an?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Rovinieta este obligatorie pe drumurile naționale si pe autostrăzi, nu are relevanta daca ai părăsit sau nu județul.
Daca circuli pe un drum județean sau comunal, chiar in afara județului, nu ai nevoie de rovinieta. daca circuli pe un drum national, chiar pana in cea mai apropiata localitate, rovinieta este obligatorie.
Diferența intre drumuri nu este de înțeles. Fiecare drum este încadrat intr-o categorie clara si marcata ca atare. Poti consulta in acest sens o harta rutiera, nu va sta nimeni sa iti enumere toate drumurile naționale.
In privința faptului ca nu ai luat amenda, nu are absolut nici o relevanță. La fel poți merge cu 200 la ora prin localitate si sa nu primești amenda. Asta nu înseamnă ca ai respectat legea, ci doar ca nu ai fost sancționat.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu intelegi diferenta dintre drumuri... Ok, du-te la politie si denunta-te, lasa permisul acolo.
Fara rovinieta poti lua amenda si in fata casei, daca drumul ala e in grija CNADNR-ului.
Mi-e lene sa-ti explic tot, mai usor ar fi sa te lasi tu de condus.
Eu imi platesc rovinieta pe an. Rareori circul prin oras fara ea (doar in orasul de domiciliu am voie).
Si nu cred ca este, ca soferia nu merge pe Crez si pe Tatal nostru, asa e legislatia.

| Eugeniusu explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Doar in orasul de domiciliu ai voie fara rovinieta? Mai sus spuneai ca poti lua amenda si in fata casei tale, insa n-as crede ca la tine in orasel nu exista drumuri nationale sau europene. Si nu este ca ti-e lene sa explici, poate tu esti pe langa situatie si nu mai stii ce sa aberezi.
Doar prin simpla mea intrebare in legatura cu rovinieta, pentru ca nu mi-o fac doar in cazuri in care ies din judet, si asta pentru ca nu am fost niciodata amendat, nu inseamna ca nu merit permisul. Sunt un sofer mult mai bun decat tine, si nu mi-ai inteles intrebarea, amice. Daca tu ti-ai luat permisul cu Tatal Nostru, nu baga si pe altii in oala cu tine!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Eugeniusu):

Speriatule, daca tu nu poti recunoaste tipul drumului pe care circuli, nu stii nici alte "detalii" referitoare la conditiile in care se sofeaza pe acestea, cum ar fi limitele de viteza, prioritatea fata de drumurile care se intersecteaza cu cel pe care circuli tu, sau luminile ce se folosesc pe timp de zi.
Imi mentin ideea ca esti un pampalau ce a luat permisul pe 200€.
P.S.: exista camere mobile CNADNR, si agenti de politie avizati pentru controlarea rovinietei.
Drumurile nationale din interiorul municipiilor, sunt in grija primariei, nu a CNADNR.
Pacat de oamenii faini ai Clujului, ca mai apare si cate un retardat care sa ii faca de rahat.