| EpicGames7722 a întrebat:

Am o intrebare fără răutate!
As putea pune un motor de 335d e92 pe un f31 335d?

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Spune ce model is masinile si anul.Ce arati tu f31 si rahat, nu stau sa caut sa vad ce modele is si ce an.
Se potriveste daca e acelasi body, aceiasi platforma cum spune fabricantu.
De exemplu seria 3 si seria 4 BMW 2015 sa zic asa fata este identica, orice se potriveste de la una la cealalta.

Chestia care ar fi diferita daca ai motor mare pentru una si mic pentru alta, caz in care transmisia nu mai este buna, trebuie schimbata si transmisia daca schimbi motorul.

Daca e 92 este platforma, F31 tot platforma, nu se potrivesc, is platforme diferite, adica sasiu diferit, e este vechi, F este nou.Cred nu stiu si nici nu stau sa caut masinile dupa sasiu.Aici la mine nu te baga nimeni in sama dacai spui ca ai F31 laughing iti cere anul masinii si modelul, adica 2019 430 un exemplu, chiar la dealer asa iti cere, pentru piese si pentru orice.
Nu stiu in RO ce tot o baga romani cu modelul sasiului, dal la jalea laughing zii ce model este masina si ce an, imediat si gasestio raspunsuri.

| EpicGames7722 explică (pentru relian):

Bmw seria 3 f31 335d 2013

| relian a răspuns:

Nu se potriveste.Adica sa se potriveasca fara modificari.Sa faci modificari, te costa mai mult decat face masina.

Nu vad de ce ai pune pe o masina mai noua un motor mai vechi. Unia sincer gindesc cu altceva laughing crezind ca fabricantu este timpit, ca un motor vechi ar fi mai bun decat unul nou, asta in opinia unora, care umbla doar cu fiare vechi.

Daca motorul respectiv, adica ala de la seria veche, ar fi fost mai bun decat alte motoare facute mai noi, gindeste ca nu lar mai fi fabricat pe asta nou laughing este ceva fara sens.

Orice motor mai nou, este superior celor vechi, la orice capitol.

Asa daca cineva se apuca sa faca modifica, ca are el ideile lui fixe, se poate, orice este posibi, dar sa scoti motorul aratat de tine si sa se potriveasca fara modificari pe F31 nu are cum.

| EpicGames7722 explică (pentru relian):

La un seria 3 f31 335d are bloc de aluminiu și ala la în stage 1 sau 2 e pa motoru am pățit la un f11 535d și de asta vreau sa pun motoru de pe un e92 sa fac proiect f31

| relian a răspuns (pentru EpicGames7722):

Stage 1, stage 2 ces astea? laughing motorul ala are bloc de alumniunu, ca asa se fac, sa fie mai usoare, masina sa fie mai usoara in general.
Motorul de la E92 nu are bloc tot din aliaj aluminiu?
Gindesc ca stage alea ce spui, is ceva modificari ca acel motor sa fie mai puternic.
Motoarele is facute de fabricant la puterea ce a fost proiectat, nu sa modifici tu sa uzezi acel motor.
Si te asigur ca la stage 1 sau 2 motorul nu-i pa deloc, o sa fie la fel ca si cel E92 ce spui tu.Blcul este din alaiaj de aluminiu, dar cilindrii nu-s, aia is din otel, restul blocului este mai usor doar pentru greutate, nu-i vad ce ar putea fi pa ce spui tu.

Ai cilindrii biele din otel, doar pistoanele is din aliaj aluminiu, dar si la E ala ce spui tot la fel is.
Segmentyii din otel asa ca ce anume e pa?
Acum depinde si ce fiare vechi de motoare ai facut tu de s-a intamplat.
Ori daca faci tu artizanal logic ca cine stie.Ca idee amsinile nu-s facute de curse, cel putin astea ce le ai tu, ce merg pe strada, is facute sa te deplasezi pe unde ai nevoie.

Vrei masina de curse, cumpara masina care este fabricata special asa, ia-ti R8, sau Merecedes stiu si eu de care care au cate 5-6 sute de cai, daca asta vrei laughing Alea stii sigur ca nu se duc pa cum zici.

Plus de asta la masini de astea de curse, totu trebuie calculat, greutatea trebuie repartizata cit mai echilibrat pe masina., altfel se duc pa asa cum spui si tu, nu di cauza ca are blocul motor de aluminiu.
Un amic numa ce si-a luat un Mercedes de asta cu 2 locuri sport, cu de toate, a dat 80 de mii si nu-i nou laughing am uitat ce model, dar are vreo 500 CP cu nu stiu ce chestii, se aude toba diferit, fctie de ce rahaturi se inchid se deschid, dar toate astea is asa venite din fabrica.
Ce vreau sa spun, motorul este din aliaj de aluminiu la masina asta, are botul masinii, fata mai mare decat restul, desi nu prea e nimic pe acolo.
Am intrebat de ce au facut asa, a spus omu ca trebuie sa fie cit mai echilibrata masina ca si greutate, asa ca o lungit botu ala laughing
Care vreti masini de curse, cumparati frate masini asa, nu va apuc ati voi sa modificati.
Nu aveti bani stati linistiti, nu mai omoriti masinile alea care is facute de plinbare si sa te duca de colo colo la job, la cumparaturi.

Care este pasionat asta face, cumpara masini asa special fabricate, nu se apuca sa modifice
Dar si cei care au masini de astea de curse si aia midifica si din ce am vazut nu se duce motorul pa asa cum spui tu.
Mai am inca un amic, are 2 de astea, el face rahaturi curse, ce omoara masinile alea R8 si un Nissan nu stiu de care.

Dar le-a facut stage ce spui tu, dar nu crapa laughing cel putin motorul, si is din aluminiu.
Tu despre ce desene animate vorbesti?

| ninuku a răspuns:

Nu stiu daca se potrivesc dar orice modificare aduse unei masini trebuie sa fie omologata la rar