Frate, iti dau perfecta dreptate.Stapanii de animale sunt responsabili de animalele lor.Noi, soferii nu vrem sa ii omorâm.Eu una am pălit fara sa vreau, am pus frana brusca de nu ca era sa zbor prin parbriz, era sa ma duc cu tot cu el, si l-am avut pe constiinta pe cainele ala 3 zile. Fara sa vreau, s-a intamplat.Stapanii de animale trebuie sa si tina il lesa, cu zgarda, ham si in lans, in cusca, in țarc sau in casa.Un caine NU are ce cauta pe drumuri fara stapan, lesa zgarda si carnet de sanatate.La legea asta de ce nu se uita nimeni si se uita doar ca trebuie noi sa incetinim? Eu am un pitbull, si este extrem de cuminte, este dresat, si calatoresc cu el.In România cand l-am adus prima data, erau in jur de 3 caini in fata portilor, pe drum, mai ca unul dintre ei era si bichon.Eu aveam cu al meu tot ce trebuie, avea si botnita insa un caine oricat de dresat ar fi, cand se vede in pericol cauta sa scape.Aia 3 nu aveau lesa si zgarzi si daca sareau pe al meu o lua caci al meu nu putea riposta de botnita, mai mult, daca nu avea botnita si riposta si al meu, eu luam ditamai amenda deoarece al meu este rasa si etc dar nimeni nu se intreaba ce cautau singuri pe drum.Mai mult, nu e doar ca ii omoram noi, ei la randul lor omoara oameni, lovesc copii pe drum.Este foarte periculos si chestia asta se intampla si la orase intre blocuri, nu doar la țară
Ma bucur ca ai inteles mesajul, foarte trist ce se intampla nu vreau sa treaca nimeni prin acel sentiment circuli corespunzator vezi cainele incetinesti aproape treci de el si pe loc sare sa latre la masina si ajunge sub roti... si ai pe constiinta un suflet fara sa vrei fara sa accelerezi fara sa tr uiti pe telefon sau etc... una e asta si una e sa calci un caine ca nu esti atennt dar foarte multi nu fac diferenta.
Si la oras exista o multime de caini, eu nu inteleg marlanii acestia de primari cum indraznesc sa ne ia ca taxe bani pentru cainii din adaposturi daca cainii sunt pe strazi?
Nu o sa te traga nimeni la raspundere daca ucizi un caine din greseala care este pe sosea si tu nu l-ai putut evita!
sigur ca nu trebuie sa faci asta voit niciodata!
Unii ucid animale voit acolo e altceva, aceea chiar merita inchisoare! Dar sunt lucruri total diferite.
Tarisoara noastra este slaba la toate capitolele pentru ca are oameni slabi in conducere (stiu totul se rezuma la politica, e cliseu, dar asa este)
DAR merg toti incultii din politica/din administratia publica prin afara in vacante, oare le place sa faca diferente intre Romania si tarile dezvoltate din Occident? se vad imediat diferentele cand pleaca acolo, diferenta fata de ce se intampla in tara noastra..., nu le este scarba de ei insisi si rusine de ceea ce fac din tara asta? este vina acestor gunoaie de oameni, ei sunt adevaratii "caini"
Asta la oras, in mediul rural este cum bine ai zis in primul rand vina celor care in loc sa tina proprii caini in curte ii lasa liberi oriunde!
totusi de ce iti faci griji? mergi incet, atent, si nu o sa se intample nimic, iar daca se intampla si tu ai viteza mica atunci numai este vina ta absolut deloc! dar atentia sporita de cele mai multe ori face sa eviti situatii nasoale.
Inteleg ca seara este mai greu, in multe zone de tara nu exista iluminat, ca au jucat la barbut primarii banii de iluminat sosele
Iubesc animalele, dar asta nu inseamna sa ma pun in pericol pentru animalele lasate pe drum...
Multi vrand sa evite un caine pe sosea vireaza prost si tare si avariaza sau ucid soferi din alte masini
Deci nu prea pot sa pun animalele nesupravegheate mai presus de fiinta umana, cum ar vrea ONG-urile care primesd fonduri sa ingrijeasca caini si uneori acestia uita sa mai fie oameni, fiind zero toleranta fara de toate greselile facute fata de animale...chiar si acolo unde nu este cazul.
Poate iti pare amuzant dar asta e realitatea, trebuie sa inebunim toti daca unu e nebun. eu nici nu mi-am mai cumparat caine ca are vecina 6 de i imparte cu tot satul azi latra la mine, maine la tine, poimaine e in statie cu copiii cand merg la scoala. ca de asta iti cumperi caine nu?
Sunt soluții, dar mă banează roboțelul.
Pai daca te banează inseamna ca vorbesti prost si nu ai habar dar aminte solutii poate problema asta va depaseste
Incetinesti, il ocolesti usor si claxonezi. In felul asta faci atent si proprietarul.
Ca sofer trebuie sa fii responsabil, sa incetinesti si sa fii pregatit sa opresti in limita vizibilitatii tale, mereu. Mai ales la tara, unde nu te preseaza traficul sa mergi intr-un anumit ritm.
Deci scuza sa ii calci, nu ai. Incearca sa-i fugaresti, in timp ce ii ocolesti.
Nu stiu ce ai scris in romanul asta, dar raspunsul meu ar fi acelasi, oricum. Nu lovi nimic cu masina, si incearca sa avertizezi pe ceilalti cand exista pericole. Daca prin satul tau circula masini care strabat distante lungi, instaleaza Waze si pune si acolo avertizare, "animal pe carosabil".
Sunteti din alta lume domnule sau doamna, nu vrea nimeni sa omoare sa sa se scuze de la a omorâ un animal, Daca poti normal ca il ocolesti, normal ca claxonezi sa se dea dar Explicami cazul in care un prudent ca dumneata vede cainele din vis poate si urmatoarea zi doar cu 10 kmdai sa treci pe langa el (poate doarme pe ax la drum sa nul treziti) si Brusc cautati pe google ce inseamna brusc sare sub roti. Am patit eu stiu ce vorbesc, poate dvs nici nu aveti masina si comentati dar imi pare rau sa te dezamagesc chiar acum dar brusc cand sare nu inseamna la 10 m 5 m inseamna 1m poate mai puti si sare sub roti de nebun de bun sare sub roti chiar inaintea masini si ai nevoie doar de 10/15 km sa l poti turti macar cu roata din fata trist nu? imagineazati poate o sa iti schimbi parerea sper.
Daca sare, ce? Il turtesc si aia e. Cu toate ca n-am turtit niciunul, si sunt deja la al doilea permis (a expirat primul, te-ai prins?).
La fel poate fi si un copil. Nici din aia n-am turtit.
Daca iti da cu virgula condusul in diferite conditii, preda-ti permisul sau pur si simplu uita de el. E clar ca te depaseste problema.
Daca pui problema asa predati tu permisul si dati si doi pumni in gura ca din cauza gandiri tale si ai altor care gandesc ca tine mor oameni si animele nevinovati, nu esti apt psihic du-te cu raspunsul pe care tocmai l-ai dat la un psihiatriu poate iti face o reducere.
Buna.Am ajuns sa cred si eu ca toata treaba cu cainii comunitari este o simpla afacere. Evident ca in ecuatie mai intra si proprietarii iresponsabili, care provin atat din mediul urban cat si cel rural.Nu avem ce face, eventual numai sa ne batem gura incercand sa atragem atentia asupra acestei probleme, care e in stransa legatura cu inmultirea lor necontrolata, sa crestem nivelul de constientizare si asa mai departe.Asta e, nu poti sa faci tu accident pentru un caine lasat de izbeliste.Nu stiu in ce masura politia ar face ceva, ca sa-i invete minte pe consatenii tai, dar poti incerca.Nu e normal sa fie cainele pus in lant, chinuit, cum vezi prin multe curti, la fel cum nu este de bun simt nici sa fie lasat liber, ca sa faca pe personajul din Ocolul Pamantului in 80 de zile.
Cainii care sunt pe strazi in mare parte s-au adaptat traficului si stiu sa se fereasca de masini.
Daca lovesti un caine de 20kg sunt sanse mari ca el sa nu aiba nimic iar tu sa scoti bani din buzunar sa schimbi bara, grila, radiator etc.
Din ceea ce scrii se pare ca ai experienta la condus destul de mica, poti cere la primarie sa-ti faca banda preferentiala.
Există legi privind animalele de curte, dar Poliția animalelor este un proiect frumos pe hârtie, în realitate este o instituție fără personal suficient. Referitor la câinii din oraș, există legea adopției care le permite oamenilor să adopte animale de la adăpost și apoi să le dea drumul pe stradă din nou, pentru că nu îi pedepsește nimeni. Iar, exemple sunt numeroase de astfel de lacune legislative, iar lacunele sunt create de asociații de protecția animalelor, care au reușit să blocheze multe inițiative legislative dure!
KovacsB
Citeste asta de mai multe ori ca sa intelegi----->
Mai citeste o data ce am scris si mai incet te rog, vorbesc de cainii care au stapani lasa-ma cu maidanezi vostri din oras tu nu intelegi ca ies din curtii a tara si sar in drum de se dau de caroserie la masina aia mari ca aia mici ajung direct sub roti. Lasama cu potaile tale de 20 de kile ca poate ai vazut si tu unul pe o autostrada la mama naibi haide la tara si dupa vi si ini comentezi iar. tu o sa mergi pe gandirea asta pana o sa turtesti un doi caini si atuci tot inconstient o sa fi?
De acord! am raspuns altui utilizador la raspunsul tau ca ma ignorat si nu am putut sa-i dau raplay sper sa nu te superi.
Nu, stai liniștit! Mi-am dat seama!
Înțeleg că te confrunți cu o situație delicată și frustrantă legată de cainii care se află pe șosea. Este important să fii precaut și să respecți regulile de circulație. Poate ar fi util să discuți cu comunitatea locală și autoritățile locale pentru a găsi soluții pentru această problemă.
Comunitatea locala si autoritatile locale sunt zero chiar daca aplica legea tot vor exista evenimente de genul deoarece oamenii care detin animelele sunt necivilizati ca urmare problema cade pe sofer care trebuie sa accepte ca poate sa ucida un animal nevinovat respectand legea (e mai mult ceva moral care nu o sa dispara pana nu ne civilizam)