| Rev3rse a întrebat:

Am o intrebare pentru cei care se pricep in domeniul Tunning la masini.
Am o Skoda Octavia 1 din 2007, 1.9 TDI 101 cp, si as vrea sa ii modific motorul si sa ajung undeva la 200 cp.
Ce ar trebui sa schimb pentru a ajunge la.200 cp?
Si cam cat m-ar costa?
Multumesc.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Buna gluma sa duci in 1. 9tdi de 101cp la 200, poate doar daca vrei sa il faci praf.

Cu o remapare poapre ajungi la un 130 si cam atat.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Schimbi motorul, transmisia si alte "anexe", cu unele de pe un Golf/Leon/Octavia 1.8T; nu stiu exact cati cp au alea, cel putin 150-180cp, dar cu o remapare ajungi la 200cp, si e motor rezistent. Plus ca fuge de te p si pe tine, fata de un diesel, care se trezeste ceva mai greu, si innegreste juma' de oras, cand dezvolta 200cp.

| OldSoul a răspuns:

Se poate, dar nu merita.
Trebuie sa schimbi multe piese, axul cu came, injectoarele, turbina, cutia de viteze discul de ambreaj, ecu remapat, intercooler, iar mai apoi trebuie sa bagi ceva bani si in sistemul de franare ca la asemenea modificari nu poti ramane standard la acest sistem.
Per total trece de 1500€ lejer.
Plus ca nici motorul nu va mai avea aceeasi fiabilitate.

| Rev3rse explică (pentru OldSoul):

1500 Euro numa?
asa putin sa fie? eu m-am gandit la vreo 3000 laughing
M-am uitat pe net la cateva piese, si cam acolo ajung cred eu.
dar nu te contrazic neaparat.

| Rev3rse explică:

De ex eu m-am gandit la
Turbina
Intercooler
Traseu
Injectoare
Kit ambreaj sport
Evacuare
Discuri ventilate
Genți mai late
Un soft.
Si ce mai trebuie pe acolo.

| OldSoul a răspuns (pentru Rev3rse):

Depinde de ce piese vrei sa pui, noi sau sh, si depinde cat de compatibile sunt.
Daca vrei sa-ti faci o idee de preturi (preturile astea sunt calculate in mare pentru modelul meu (un b5.5 131cp stock) daca vreau sa-l duc peste 250cp, dar poti sa-ti faci o idee):
O turbina undeva la 200€
Intercoler 150€
Traseu evacuare 200€
Injectoare 400€
Kit ambreaj + cutie viteze 400€
Discuri ventilate 200€
Jante mai late 200€
Remapare 100€.
Iar daca iei cele sh de la dezmembrari poti beneficia de o reducere suficient de consistenta, dar daca doresti piese noi intr-adevar trece lejer de 2300€.

Preturile care m-i le-ai dat tu, sunt pentru piese noi, nu?
Sincer nici nu ma gandeam sa iau sh.
Mersi de ajutor.

| OldSoul a răspuns (pentru Rev3rse):

Nu, sunt pentru piese sh, doar cele de la discuri sunt pentru piese noi, iar cel de la evacuare este pentru o evacuare cap coada custom din inox (teava simpla).

Si la piese noi?
Cam la cat as ajunge?

| Dragu_Ciprian_1999 a răspuns:

Cauta pe internet sunt niste cutii speciala pentru motor nu stiu cum se cheamă dar eu la mașină aveam 184 si am ajuns la 230

| Dragu_Ciprian_1999 a răspuns:

La preț diferă de la un model la altul si de la marca la alta