| GinaMa a întrebat:

Am o masina abandonata de fostul concubin...pe terenul meu.Masina are numere.Nu mai tin legatura cu acast...Masina zace la mine in curte de 5 ani.Ce pot face?

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din punct de vedere legal, doar sa anunti concubinul, sa-i spui sa o ridice sau sa trimita pe cineva sa faca acest lucru (pentru fier vechi).

Oarecum ilegal, poti sa o dai tu celor care colecteaza fier vechi. Fostul ar putea sa-si aduca aminte de masina dupa un timp, si sa depuna reclamatie pentru furt.

Treaba cu primaria, pe care o zic colegii, eu nu cred ca este valabila. Primariile de la oras au hotarari de consiliu care le permit sa ridice si sa valorifice masinile abandonate pe domeniul public, insa la tine este vorba de proprietate privata, iar daca primaria respectiva nu este dotata cu masini si persoane specializate in acest tip de ridicare, nu au cum sa-ti ridice masina.
Plus ca acolo este o problema intre doua persoane fizice, nu una sociala sau administrativa. Eu cred ca te vor trimite sa o dai la fier vechi singura.

| gabicoo a răspuns:

Chemi primăria să o ridice.

| Solane a răspuns:

Anunti primaria ca este o masina abandonata. Cum nu este pe numele tau, o vor ridica.