| Eugeniusu a întrebat:

Am o masina opel sport (cu doua usi), benzinar, motor 1.4 din anul ‘97-98. Masina a fost inscrisa in Romania de aproape 11 luni. Ea este pe numele unui om mai batran in jur de 45-50 de ani (am inteles ca sunt mai ieftine taxele la persoanele mai batrane). Intrebarea mea este, cand trebuie platit impozitul si cat costa aproximativ, dar si unde se plateste acesta.
Dau funda si vot la cine ma lamureste!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Il platesti la inceputul anului la sectia financiara de la primaria la care e masina inscrisa. e cateva zeci de lei pentru motoarele de 1.4

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ca sa platesti impozitul, iti trebuie in primul rand o clarificare a situatii fiscale a masinii. Mai exact, un certificat fiscal din partea vanzatorului. Acesta il va obtine el, de la primaria de care apartine, dupa ce plateste la zi impozitul pe numele lui, si prezinta un contract de vanzare-cumparare al masinii respective.
Apoi, cu acea hartie, te duci la tine la primarie si declari masina.
Impozitul il poti plati la sfarsitul anului, sau in avans, la inceputul anului (pana in luna martie), si primesti o reducere.
Pentru motor de 1400cmc o sa fie ceva in jur de 60 de lei, daca stai 'la oras'. In comune e mai ieftin.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Impozitul se plateste la inceputul anului, pana in 31 martie, ai si 10% reducere daca il platesti integral (asta la sume mai mari). Pentru masini sub 1.4 se plateste integral, suma e de ordinul 51 lei (56 lei fara reducere). Se plateste la "impozite locale" la primarie, tot acolo unde se platesc impozitele pentru case, terenuri, apartamente.