anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o motocicleta. O tin in fata blocului legata cu antifurt la roata si la lant si cu prelata pe ea.
Care ar fi sansele sa o fure cineva? Se fura de obicei motocicletele? Sau sa pun pe geam o camera de luat vederi?

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poti sa pui un lacat cu alarma. Macar alarma il va speria. Cu camera este mai complicat: filmarea domeniului public fara aprobari (politie) este ilegala. https://www.emag.ro/search/alarma+bicicleta

| Violleta2022 a răspuns:

Sansele sunt 50%, ca de-i un hot specializat in furt de motociclete, o husa si un lant nu il vor impiedica sa o fure.
Chiar de pui pe geam o camera de luat vederi tot nu ajuta la nimic, fiindca hotul vine noaptea, cu cagula pe fata si manusi, luand-o la fel de usor si imposibil de identificat.
Ca sa fii sigur ca nu ti-o fura, este bine sa o tii incuita intr-un garaj sau in curtea cuiva.

| sierra1 a răspuns:

Dacă i se cășunează cuiva de motorul tău, nu i-ar fi dificil să taie cablul ăla "antifurt" dar asta nu inseamnă că gata, ți-o fură. Inseamnă doar că e "furabilă" - ideal ar fi un garaj (poate inchiriati vreo 2 mp, din unul mai mare)

| cristim05 a răspuns (pentru sierra1):

E antifurt gen lacat care l-am pus pe una dinstre spitele jantei spate. E gros cat degetul mare nu cred ca il taie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de oras.
La mine nu fura nimeni nimic, sunt doar cateva familii de delincventi, care sunt luati de ureche imediat ce se comite o infractiune, si daca nu sunt ei faptasii, cel putin stiu cine este.
Drept urmare, in orasul asta iti lasi masina o luna descuiata si cu cheile in contact, si nu ti-o ia nimeni.
In alte orase se fura si din buzunare... Depinde si cata treaba fac politistii.
Pune o camera de luat vederi, daca ai posibilitatea. Dar vezi ca nu e tocmai legal sa ai o camera de supraveghere orientata spre domeniul public sau proprietatea altcuiva.

| Hoteteu_Nicolae_1985 a răspuns:

Exista multe variante de antifurt, apeleaza la dealeri autorizat accesorii moto, gen www.unimotors.ro/Antifurt_c_1077_1091_1706.html

| mirinda34 a răspuns:

Nu cred ca sunt multe sanse. Am vazut foarte multe motociclete care nici nu au vreun sistem de protectie, doar sunt parcate pe langa blocuri. Eu am una de doi ani parcata langa bloc si nu a fost furata niciodata, iar proprietarul nici macar nu are loc de parcare sau prelata.

Întrebări similare