| Lightdark a întrebat:

Am o nedumerire deci mașinile din prezent merg cu GPL ei și cele electronice cu curent dar la baza e litium -ion Li da ei ce se va întâmpla când se va epuiza și petrolul și litiu? Cu ce vor mai merge atunci?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Cu GPL merg anumite masini care au aceasta instalatie fie de fabrica fie au montat-o proprietarii intr-un service autorizat
GPL pe scurt inseamna Gaz petrolier lichefiat

Masinile actuale au urmatoarea combinatie de motorizari si sisteme:
Masini cu motor pe benzina, masini diesel, masini hibride motor benzina, masini hibride motor diesel, masini full electrice, masini pe gpl (care sunt la baza pe benzina), masini pe hidrogen

Cand se va termina o sursa de alimentare, combustibil sau materie de baza pentru masini, de exemeplu cum ai zis litiul fata de bateriile masinilor electrice, este foarte posibil sa existe deja o alta descoperita! Litiul este posibil in viitorul apropiat sa fie inlocuit cu ceva superior, cum si el este superior bateriilor cu Nichel de exemplu si a fost revolutionar la vremea sa!
De aceea se face cercetare pentru a imbunatati sau descoperi lucruri!
Cum domeniul autovehiculelor este aducator de sume uriase anual, si cercetarea se face din finantari uriase!

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hidrogen

| gabicoo a răspuns:

Cu tracțiune animală! Te bagi?

| ReddY25 a răspuns:

Energie solară

| Lightdark explică (pentru ReddY25):

Energia solară trebuie să o acumuleze într-o baterie și pentru baterie îți trebuie in principiu litiu când nu va mai fi disponibil litiu sau nichel carbon magneziu etc și alte metale ce pot acumula energia unde vei mai acumula energia solară?

| Dismally a răspuns:

O sa facem baterii din cupru, zinc, plumb sau alte elemente.

| carevaescu a răspuns:

Litiul este in principiu reciclabil - e un metal pana la urma. Deci nu se va epuiza precum energia fosila.
Povestea e mai lungă, dar ca element, e destul de abundent.

Până vom reuși să extragem tot litiul din crusta Terrei, vom trece probabil la alte tehnologii care utilizează sodiu sau chiar silicon. Sau cine știe, poate vom avea mini-reactoare de fuziune in fiecare mașină.

| mont a răspuns:

Se vor gasi alte solutii, stiinta nu doarme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista deja masina cu combustibil de hidrogen. Toyota are un model. Din pacate insa, nu se vinde... Si ar economisi o gramada de resurse. Stiai ca si fabricarea bateriilor provoaca multa poluare?

| RadioEREVAN a răspuns:

Cu insigna de teleportare.
Asta daca traiesti destul pana sa apuci sa iti pui problema cu ce or sa mearga. Glumesc, desigur. Daca te uiti la istoria omenirii, abia de 200 de ani au aparut vehiculele cu propulsie mecanica, timp in care, mintea creață a lui Homo Sapiens a gasit diverse metode si surse de energie. Cata vreme exista cerere, oferta va gasi o solutie.

| Lightdark explică (pentru RadioEREVAN):

Da vreo 250 de ani primul "automobil " a apărut în 1765 ...cu aburi era considerat a fi și prima locomotiva și prima mașina wow