anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am prieteni care mi-au spus ca la scoala de șoferi unde au făcut ei, cumva au realizat combinat cursurile de legislație cu cele de condus, gen au făcut 6 cursuri de legislație, după au început conducerea, este posibil așa ceva?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod normal trebuie sa se faca orele de legislatie (10 ore), dupa care se trece la conducere.
Se poate ca unele scoli sau instructori sa nu respecte aceasta, dar nu este normal.

| Dalmore a răspuns:

Cred ca da. Eu am o scoala de soferi in cartier, unde nu se fac ore de legislatie, desi pretul e acelasi ca la o scoala cu ore de legislatie si condus. Deci... orice e posibil?

| Yurisa a răspuns:

Eu stiu ca orele de legislatie se fac iar tu poti sa te duci sau nu. Asa era cand am fost eu

| Începătorul988 a răspuns:

Eu am intrat la conducere fara legislatie.

| Iunix a răspuns:

Prima dată termini legislația, după aceea treci la condus.
Oricum, dacă ai un instructor bun o să-ți mai explice el încă o dată ceea ce ai învățat deja la legislație dar puțin mai pe scurt.

Întreabă la școala unde faci. Dacă e posibil poți să o faci. Nu are cine să afle, mai ales dacă iei și permisu nu o să te aresteze nimeni că vezi doamne acum x ani ai făcut ore de condus fără să termini orele de legislație mai întâi.
Oricum, ești cu instructorul în mașină, deci nu vei reprezenta un pericol în trafic.

Legislația trebuie să o ști din două motive.
Primul motiv, și cel mai important e acela că mai întâi de toate trebuie să ști regulile de circulație ca să le poți pune în practică atunci când conduci. Altfel ce vei face? te blochezi mental în trafic și nu ști ce să faci. Mai provoci și un accident și te alegi cu permisu luat + amendă + pușcărie dacă e cu victime + mașină stricată + posibil câteva oase rupte.

În plus, pe lângă regulile de circulație e bine să-ți cunoști și drepturile și obligațiile. Astfel încât să-ți dai seama dacă un polițist face abuz.

Și al doilea motiv, poate cel mai neimportant, trebuie să ști legislația ca să poți lua sala.

| anonim_4396 explică (pentru Iunix):

Eu am făcut scoala, dar mersi oricum happy

| Iunix a răspuns:

Pentru legislație recomand site-ul www.scoalarutiera.ro

Selectezi categoria ( B în cazul tău ) și mai jos ai o serie de capitole unde legislația este explicată pe românește prin filmulețe și exemple video. Eu de acolo am învățat.

+ aplicația de pe magazin play „ DRPCIV chestionare "

Am dat sala și întrebările sunt la fel, identice ca cele din acea aplicație.

+ Unele, de fapt, mai multe reguli de circulație le vei învăța mult mai bine în timp prin practică atunci când faci ore cu instructoru.