anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am primit o amenda de 536(adica 134+134=268 268+268=536 asa scrie in procesul verbal) lei si permisul suspendat 30 de zile pentru un accident rutier usor(doar o tamponare cu o zgarietura de 2 cm) mi se pare cam exagerata amenda tinand cont ca eu nu am nici un venit de unde sa platesc amenda asta straight face?

Răspuns Câştigător
| mariusxd a răspuns:

Carnetul il ei chit ca ai sau nu venit.asa si amenzile.si daca ai luat-o platesteo, nu te juca cu astea.

7 răspunsuri:
| GaNgSty a răspuns:

Asta nu e treaba lor... iar daca nu platesti se mareste mult mai mult si e posibil chiar sa iti suspende de tot permisul (CRED)
Chiar nu le pasa lor de situatia financiara... Si daca nu platesti o sa fie urata rau... imprumutate fa ceva si munceste frate si tu fara suparare poate oi fii un dala pe banii parintilor nu vreau sa te jignesc dar daca e asa esti un rebut social si trebuie sa iei masuri fast.
Succes frate!

| DarQueen a răspuns:

Cum ai luat frate permisul de conducere?winking
Mai scoate încă atâţia, hai că nu e mult!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu-mi vine sa cred, n-am mai vazut asemenea proces verbal de contraventie, daca este adevarat ce spui. Nu cumva ai primit 4 amenzi? Ce scrie in procesul verbal de contraventie la descrierea faptei si la incadrarea juridica in prevederile OUG nr.195/2002 (articolul, alin. si litera)? Daca dai aceste detalii o sa-mi pot da cu parerea. Daca consideri ca ai fost amendat pe nedrept ori incadrarea nu este corecta poti face plangere contraventionala, la judecatoria din a carei circumscriptie face parte agentul constatator, in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal. Numai bine!

| benny a răspuns:

Sunt de acord cu voi, dar amenzile astea cum sunt calculate? dupa venitul brut?

| mariusxd a răspuns:

Nu sunt calculate dupa venit.asa au fost ele reglementate pentru anumite infractiuni comise. cu cat e mai grav cu atat se pedepseste contraventional, penal, etc mai tare.

| RANGE a răspuns:

Poi u ai avut asigurare,itp, roviniete daca ai fost pe un drum in afara orasului, pai vezi ca specifica in proces

| anilG90 a răspuns:

Poate ti-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate si ai procovat si accident si de aia. Dar ce scrie acolo 134+ nu stiu ce +, ce-i aia, trebuie sa scrie pentru ce ti-a dat amenda