| laurentiu a întrebat:

Am si eu o intrebare! am bagat de 100 lei noi benzina euro 5 a venit 20 de litri iar eu am parcurs 800 km si din cei 20 de litri mai am 7-9 litri! Cum calculez cat consuma masina la 100km?

16 răspunsuri:
| Andruta a răspuns:

Si care e intrebarea? rolling on the floor

| laurentiu explică:

Cum calculez cat consuma pe 100km! am editat intr dar vad ca nu s-a schimbat sad

| -=AleCS=- a răspuns:

Pai dupa matematica mea daca ai consumat 10 litri la 800 de km, vine 1 litru la 80 km, cam 1. 20 litri la 100 aproximativ... cred tongue

| katala a răspuns:

Imparti cantitatea de benzina consumata (20 litri - 9 litri = 11 litri) la distanta parcursa 800 km
11/800 x 100 = 1 litru la 100 km. Daca datele furnizate de tine sunt corecte.

| katala a răspuns:

Revin cu cifra corecta 1, 38 litri la 100 de km (scuze, aveam calculatorul setat gresit si nu-mi scotea zecimalele)

| dynamick007 a răspuns:

Media 1. 5 l la 100 km.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Regula de trei simpla matematica de clasa a VI-a, si ceva-i gresit in estimarile tale deoarece si un moped are un consum mult mai ridicat...

regis
| regis a răspuns:

Unde ai bagat benzina asta? In rezervor peste ceilalti 60l?

| dink08 a răspuns:

Nu te supara, ce masina ai de consuma asa putin? Eu cu a mea de 100 de lei parcurg in jur de 350 km.am un consum destul de bun afara 5-6.

| laurentiu explică:

Ceva imi scapa fiindca am vazut ca nu are cum sa faci cu 20 de litri 800km si sa mai si imi ramana, insa inainte sa fac drumul am setat la kilometraj TRIP A ca sa vad cati km fac insa am ramas uimit cand am constatat ca imi aratase kilometrajul 800 km parcursi, sa fie problema de kilometraj?

| mgtow a răspuns:

La masina unde iti apar kilometrii care ii are in total e un buton negru. cand faci plinu il apesi si apare 000, 0 apoi cand vezi 100, 0 sunt 100 km si asa vezi cat a consumat vazand la acwinking iti vei da seama mai usor

Răspuns utilizator avertizat
| clauss a răspuns:

Bai nene ce masina ai cu consumul asta de un litru si ceva la suta?, ia vezi unde ai gresit si revino cu alta intrebare, cea mai econoama masina tot consuma un 4-5 pe autostrada, a ta ori e bicicleta cu motor, ori merge pe baterii

regis
| regis a răspuns:

Cei 800 de km reprezinta distanta parcursa de la ultima resetare, nu de la ultima alimentare. Nu au nicio relevanta in calculul privind consumul.
Iata doua metode de calcul al consumului:
- de la plin la plin: faci plinul, parcurgi o anumita distanta (de exemplu 500 de km), dupa care faci plinul din nou. Cantitatea de combustibil care iti intra la al doilea plin reprezinta consumul pentru cei 500 de km parcursi. Imparti la 5 si obtii consumul la 100 de km.
- de la gol la gol - porti dupa tine o canistra cu 20l de combustibil si o palnie si circuli cu masina pana ramai fara combustibil. In momentul in care rezervorul e gol, torni cei 20 de l in rezervor si iti notezi kilometrajul. Umpli din nou canistra si mergi din nou pana ramai in pana de carburant. Faci diferenta intre kilometrajul de la acest moment si cel notat la "pana" anterioara si obtii exact distanta parcursa cu 20 de litri de carburant. Nu iti ramane decat sa aplici regula de trei simpla si vei afla consumul exact al masinii tale.
Orice metoda bazata pe citirea nivelului indicat la bord este absolut orientativa si tot orientativ este si consumul indicat de computerul de bord.

| laurentiu explică:

Da am gresit eu fiindca la trip a scrie 823. 4 si am crezut ca sunt 800 de km laughing da si vine undeva la 9 consumul dar e foarte mult avand in vedere ca nu am mers in aglumeratie care ar fi cauza?

regis
| regis a răspuns:

Daca nu ai calculat consumul dupa una din metodele descrise mai sus nu are rost discutia cu privire la acesta. Un consum de 9% poate fi normal pentru unele masini, foarte mic pentru altele sau imens pentru multe.
Cauzele unui consum ridicat pot fi multiple, de la defectiuni de ordin tehnic pana la numarul de la pantof al soferului. Calculeaza consumul real al masinii, apoi da-ne cateva date despre masina ta (in mod special despre motorizare) si vom incerca sa identificam cateva posibile cauze.