| George1337 a întrebat:

Am spart radiatorul recent si imi curge absolut tot antigelul pe care il bag in butoias(am incercat de fapt cu apa), eu am nevoie sa duc masina la mecanic la vreo 4 km distanta. Eu ma gandeam ca pot sa duc masina pe rotile ei fara radiator, mergand mai incet pentru a nu incalzi motorul prea tare si facand o pauza la vreo 2 km. Ce spuneti? Se poate intampla ceva rau? Sau aveti alte idei? Gen sa ma opresc sa mai torn niste apa rece prin sistemul de racire? Va rog raspundeti doar daca stiti cum functioneaza motorul si sistemul de racire. Multumesc!

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mai bine nu

| sierra1 a răspuns:

"Eu ma gandeam ca pot sa duc masina pe rotile ei fara radiator"

4km sunt vreo 4 minute. Cu ochii cât cepele pe aparatura de bord!

| George1337 explică (pentru sierra1):

Adica? Sa ma uit la cat indica apa? Un mecanic care mi-a constatat dauna a spus ca pot merge pana ajunge apa la 110 grade.

| sierra1 a răspuns (pentru George1337):

"Sa ma uit la cat indica apa? "

n-o ai!
Uită-te la aparatele de bord - TOATE

| George1337 explică (pentru sierra1):

Ba da, am indicatorul de apa... si imi arata ca lichidul de racire este la nivel scazut

| darrio2007 a răspuns (pentru George1337):

La 100 de grade fierbe apa si risti sa calezi motorul. Si te costa la greu. Cumpara alt radiator si cheama pe cineva acasa, care se pricepe sa ti-l schimbe.

| Panamax a răspuns:

Depinde cat de repede se goleste vasul de expansiune. Daca se goleste imediat, risti sa calezi motorul.

| George1337 explică (pentru Panamax):

Nici macar acei 4 km si daca fac opriri sa pun apa rece in recipient?

| George1337 explică (pentru Panamax):

5 minute si e gol tot

| Panamax a răspuns (pentru George1337):

Ar trebui sa te opresti din km in km sa pui cate 5 l de apa de fiecare data.

| Panamax a răspuns (pentru Panamax):

Dar e ok daca tine macar 5 min.

| MiNaToN4M1K4Z3 a răspuns:

Mai bine o duci tractări pentru ca poate sa bubuie motorul