| Raresmuza6 a întrebat:

Am un audi a6 c6 3.0 TDI sedan, i-am schimbat cutia de viteze automată și acum nu se mai ridică pernele de aer toate 4

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Asa si?
banuiesc ca nu ai schimbat cutia la colt de strada ci la un service care a facut asta si care trebuie sa repare si ce a stricat... daca a stricat

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Diagnoza, constatare...
Cu Diclofenac nu-i trece, sa stii.

| relian a răspuns:

Masina a fost urcata pe lift, mecanici care au facut asta, trebuiau sa se uite ce suspensie ai, vedeau ca e pe aer, trebuiau sa puna masina un jack mode, e o setare care trebuie facuta atunci cand schimbi roata, cand urci masina pe lift, cand o ridici in general.

De ce? Masina avand suspensie pe aer, computerul simte, vede ca ceva nu este in regula si baga aer in suspensii, uneori bufnetse airbagul de suspensii si dupa stai si te uiti la ea.

Nu stiu la tine exact ce s-a intamplat, e bun sa mergi la cineva care are scaner si sa reseteze suspensia, poate o merge, asta daca nu s-a defectat nimic la acea suspensie.

E complicata suspensia asta cu aer, de aia trebuie avut mereu grija cui dai masina, chiar si cand mergi la aia sa faca inspectie, sau la rar ce faceti voi, acolo, daca aia urca masian pe lift, daca nu seteaza masina pe modul jack, atunci iti poate provoca daune la suspensii.

Cuam am spus si daca schimbi o roata, daca schimbi cauciucuri, aia trebuie sa se uite, dar cel mai bine, cand dai masina unor mecanici, sau oricui ar avea intentia sa o urce pe un lift, sa o ridice cu ceva, pui, lasi acolo pe volan un bilet si scrii ca are suspensie pe aer si ca de vor sa o ridice sa seteze modul ala jack sau daca trebuie tractat la fel este un alt mod tow, trebuie setat modul ala, altfel risti sa defectezi ceva la suspensie, de regula un airbag, pompa, nu stiu exact ce piese mai sunt.

Deci aia tiau stricat suspensia, daca ceva s-a defectat este din vina lor, daca nu s-a defectat nimic, atunci doar restata si scapi ieftin.

Mergi la ei inapoi, banui ca poti conduce masina asa la pas, daca nu, te duci cu altceva, le spui ce au facut si ca e datoria lor sa remedieze, ei trebuie sa verifice masina, ce are ce n-are.

Daca ai schimbat tu singur acasa, atunci platesti, sau rezolvi, aduci pe unu cu scaner, reseteaza, vezi dupa daca urca. Daca nu urca, trebuie scaner care sa citeasca acea suspensie sa vezi ce este defect acolo.

Nu am umblat niciodata la o astfel de suspensie, am evitat mereu sa am masini cu asa suspensie, tocmai ca iti da probleme din orice rahat.
Deci faci un diagnostic, dar de asta sa poata vedea si suspensia si vezi acolo ce spune.

Incearca cu scanerul sa resetezi, poate esti norocos si nu s-a defectat nimic.

| OldSoul a răspuns:

Probabil nu a fost pusa in jacking mode cand a fost ridicata pe elevator, sau pe ce o fi fost ea ridicata, iar acum s-au blocat pernele. Ar trebui de pus diagnoza si de facut o calibrare.