anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un audi a6 din 2002, de ceva vreme incoace se arde tot mai des siguranţa de la geamurile electrice! Ce pot sa fac? cineva ma sfatuit sa pun o siguranţă mai mare!

Răspuns Câştigător
leonardk
| leonardk a răspuns:

Ca sa dai foc la masina?
Undeva pe traseul cablului care duce de la butoanele de comanda spre motoras,(intre usa si caroserie sau chiar in usa) cablul s-a frecat si face scurtcircuit. Cauta sa observi care dintre geamuri face probleme si verifica cablul. Este posibil ca si motorasul sa aiba probleme(imbatranire izolatie lipsa vaselina, etc). O alta cauza poate fi lipsa de ungere la piesele supuse frecarii care suprasolicita motorasul si astfel absoarbe un curent mai mare. Exclus sa recalibrezi sigurantele - ele au rol de protectie si daca nu se mai ard poate apare un scurtcircuit cu repercursiuni nefaste. Daca nu te pricepi mai bine apelezi la un electrician auto.

5 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Situatia descrisa de dumneavoastra necesita un consult cu un atelier de reparatii auto, excludeti varianta montarii unei sigurante de alt amperaj riscati sa va ia foc instalatia electrica.cu siguranta aveti uzura pe lagare cere creiaza jocuri prea mari solicitand partea electrica motiv de a scurtcircuita siguranta.Mult succes.

leonardk
| leonardk a răspuns:

E logic - prin siguranta aceea se alimenteaza tot sistemul. Ideea este sa observi care usa este actionata cand se arde siguranta si acolo trebuie sa intervii. Mai greu va fi sa demontezi fata de usa, apoi vei gasi defectul.

| Ben. a răspuns:

Siguranta se arde fiindca ceva face ca motorul sa se miste mai greu. ceva care blocheaza geamul(praf, noroi, e. t. c)sau parghiile care ridica si coboara geamul.

| Brotacelu a răspuns:

Un scurt circuit pe traseul cablurilor de la panou la usi(motorasu din usi)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mersi de raspuns! in momentul cand pică siguranţa, nu se deschide nici un geam! si nu mai functioneaza nici luminile de la beculetele din masina, si imi apare in bord ca ar fi toate usile deschise! Mi-e frica sa ma duc la service! ca ma golesc aia de bani ca de fiecare data!