| izichiel a întrebat:

Am un kawasaki z750 înmatriculat pe Italia și în Acte are 25 KW, am voie sa îl conduc în România cu A2? Si cât timp am voie să conduc în România fiind înmatriculat pe Italia?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce inseamna 25kw ca in toate tarile, restrictiile se masoara in cm3.
Cu a1 ai voie pana in 125cm3
Cu stiu cat cm3 are kavasaki ala, dar daca in nume e z750 tind sa cred ca motoru e de 750cm3 ceea ce inseamna ca iti trebuie categoria A.
Cat despre intrebarea daca ai voie sa il conduci in Romania inmatriculat in Italia. Esti saracie daca nu iti permiti sa inmatriculezi un motor, in Romania. Ca nu costa la fel ca o masina. Pe ce muncesti in Italia? pe nasturi?
Trebuie sa castigi cel putin 1200 1400 acolo.
Acum e iarna si nu vii cu el, deci, vii cu el pe platforma, te costa intre 200 si 400 de euro.
Daca ai asigurare valabila in Italia, si itp, si carnet, care este international, atunci poti sa mergi cu el si 1 an de zile, daca iti platesti taxele acolo, si ai itp valabil un an de la data scoaterii din tara, plus permis categoria A.
Intrebarea mea e, cum mergi tu cu motor de 700cm3 in Italia, fara permis?

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Trecem peste faptul ca omul are o moto falsificata in acte.

Cu toate astea, tu ai debitat enorm de multe prostii. Parca te dadeai mare ca ai luat permis de moto.

Sa o luam cu inceputul:

"Nu stiu ce inseamna 25kw ca in toate tarile, restrictiile se masoara in cm3." In multe tari restrictiile sunt la kw, nu la cmc. Mai ales daca vorbim de categ A2.

"CATEGORIA A2
Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale."

"Cu a1 ai voie pana in 125cm3"
Omul zice clar ca are A2.

"Esti saracie daca nu iti permiti sa inmatriculezi un motor, in Romania. " Cum ai vrea sa il inmatriculeze in Ro, daca e falsificat in acte?

"si carnet, care este international, " daca nu are carnet international care e problema? Suntem in UE.

"atunci poti sa mergi cu el si 1 an de zile"
de ce un an de zile? Unde scrie?

"si ai itp valabil un an de la data scoaterii din tara"
Unde scrie?

| izichiel explică (pentru anonim_4396):

Eu am permis de categoria A2 si în Italia îl conduc fără probleme actele sunt făcute la reprezentanța la cei de la Kawasaki aici în Italia, acolo a fost și limitat și în acte scrie 25 kw

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Eu nu am permis, pentru motor.
In uk, pentru a1, motor de 125, se face un curs cbt.
Te duci dimineata, faci un curs, de 4-5 ore, teorie. Tipuri de casti, tipuri de echipamente, tipuri de motoare, ceva legislatie rutiera, apoi la sfarsit mai raspunzi verbal daca te intreaba ala ceva.
Apoi te scoate sa faci jaloane si diferite operatiuni. Franare in situatii de urgenta bla bla.

Inca vreo 2 ore, cu tot ce trebuie, 8-uri fara sa pui picioru jos, franari, curse cu obstacole etc. Apoi iti da o casca bluetooth, si toti cursantii pleaca pe motoarele lor, in convoi. Instructoru de regula sta in spate, si iti zice prin headset, ba, acum tu iei lead-ul. Si te mai plimbi inca vreo 3-4 ore si cu ei.

Pe certificatu meu scrie 125cm3 limita.

Eu am spus din experienta mea.Nu sunt ca tine, sa stau sa bat pe goole, sa ma uit, sa ma interesez, sa nu stiu ce. Ai prea mult timp liber, si nu stiu daca te platesc astia de aici sa faci asta. Ce faci tu toata ziua, de ai timp sa cauti prin legislatii, romanesti sau din alte tari, si gen sa dai sfaturi pe gratis, unor oameni straini?

Cu ce te ocupi? happy
Timpul inseamna bani. Sau momente petrecute cu familie, cu copilu, etc.
Mie imi ia intre 30 de secunde si 1 minut maxim sa raspund cuiva, dupa experientele mele. Poate unele nu se potrivesc perfect in subiect, unele da. E si normal ca particularitatile unor probleme, o face sa nu aibe mereu aceeasi rezolvare.
Dar tu stai si cauti pe net cu legislatii cu nu stiu ce, pierzi timp.
Si nu poti sa zici ca esti expert in ceva, pentru ca tu dai raspunsuri, am vazut, in toate domeniile, nu conteaza domeniu. bagi acolo tata, goagal, si pierzi timpul. Si ma enerveaza cand altul vrea sa para mai destept, da nu e.

Cica unde scrie ca iti trebuie itp?
Pai daca nu ii trebuie itp in Romania, cu un motor adus de afara, e grav.
Pentru ca ar putea fi lovit, sau sa fi avut accident si reparat, cu cadru stramb si roti nealineate, si sa-i dea in gura, si sa intre intr-unu nevinovat, ca motoru n-a avut verificarea itp sau corespondentul ei in Italia.
Tu ai avut vreodata motor? sau doar ai cautat pe google info?

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca tu nu ai permis si nu stii ce categorii de moto exista si care sunt limitele si carcateristicile pentru fiecare categorie de ce il dezinformezi pe om?

Am inteles, nu ai timp si chef sa dai raspunsuri informate, atunci nu le mai da, ca nu ajuta pe nimeni sa dezinformezi...

Nu e nevoie sa stau toata ziua sa caut legislatii... pentru ca am permis de multi ani si cunosc legialatia rutiera. E atat de simplu. Mi a luat 20 secunde sa iti citesc raspunsul eronat si alte 30 sa il dau pe cel corect... pentru ca repet, stiu ce vorbesc. Stau si ma documentez atunci cand citez din tine

"cand altul vrea sa para mai destept, da nu e."

Adica asa cum ai fost tu la intrebarea aia cu contractul care sustineai ca nu are valoare juridica.

Cu ce ma ocup eu, nu cred ca e treaba ta, la fel cum nici timpul meu nu e treaba ta ce fac cu el.

Revin la utimele doua intrebari alea mele. Probabil nu ai inteles la ce ma refeream.

"atunci poti sa mergi cu el si 1 an de zile"
DE CE UN AN DE ZILE si nu 2 ani sau 6 luni sau 11 luni? Unde scrie?

"si ai itp valabil un an de la data scoaterii din tara"
Unde scrie ca ai nevoie DE ITP VALABIL 1 AN de la data scoaterii din tara?

Nu am contestat ca ai nevoie de ITP, dar de unde pana unde treaba cu 1 an? Le inventezi?

PS. Mi a luat 1 minut sa scriu, daca timpul meu e asa pretios pentru tine.

| lZlJokerlZl a răspuns:

Pentru A2 nu ai voie sa depasesti 35kw. Daca scrie 25kw inseamna ca ii o versiune cu motor mai mic nu neaparat daca are numele 750 inseamna 750cc.
Atata timp cat ai domiciliu in Italia si iti platesti taxa poti umbla cat vrei cu el.