Întrebare recomandată | IMC90 a întrebat:

Am un Logan MCV, configuratie 16.16 v
De ceva vreme imi tremura motorul la relanti. Am zis ca s-or fi infundat injectoarele, asa ca am pus un aditiv in benzina si... nimic. Bujiile sunt schimbate recent, mi-e greu sa cred ca poate fi o problema la ele.
Cel mai interesant este ca nu tremura intotdeauna, cand motorul este oprit multa vreme se invarte normal (cca 10-15 minute) dupa care incepe tremurul de parca are Parkingson.
Mentionez ca imediat ce o turez, nu mai tremura. Cam ce ar putea fi?

20 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Filtre, debitmetru, tampoane motor, fise buji. Pana nu o vede un mecanic nu poate spune sigur ce are. Pot fi n cauze!

| IMC90 explică (pentru FurtunaDiesel):

Exista riscul sa-mi dea motorul rateu cand e turata? Cum ar fi depasirea unui tir (de exemplu)
Are putin peste 48.000 km la bord, deci motorul abia se desface (e aproape nou)

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru IMC90):

Da, se poate dar la km astia numai daca nu ai schimbat la timp uleiul sau nu ai mers cu ea in rodaj cum trebuie!

| 0rlando a răspuns:

Mergi la service pentru diagnosticare, pentru că nu prea avem cum să ne dăm seama ce are așa.
Poate fi orice, de la o fișe de bujie care nu merge, până la sonda lambda sau un injector.

| ionutz03 a răspuns:

Poate fi de la motorasul pas cu pas

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Mergi cu el la o verificare tehnica.sunt foarte multe cauze pentru a vibra motorul. eventual verifica fixarea motorului pe sasiu si daca nu e prea stransa cureaua ventilatorului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Schimba benzina. Incearca numai de la Mol o perioada. Eu de peste 11 ani bag numai de la MOL si nu am astfel de probleme.

| IMC90 explică (pentru anonim_4396):

Nu pot, am contract cu Lukoil, masina e pe persoana juridica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci poti sa-i faci cruce! Benzina de la Lukoil e cea mai proasta! Nu mai da banii pe prostii ca e clar benzina!

| FrumoasaTa a răspuns:

Trebuie s-o vada un mecanic

| alexandruXxXL88 a răspuns:

Uita-te la sita din rezervor de la pompa de benzina

| florinmusat09 a răspuns:

Probabil filtru de benzina

| IMC90 explică (pentru florinmusat09):

Din cultura mea generala, ala se schimba la 150.000 km, nu la 50.

| florinmusat09 a răspuns (pentru IMC90):

M-am dat si eu cu presupusu acu nu stiu ce e ca nu sunt mecanic

| WhiteAndProud14 a răspuns (pentru florinmusat09):

Nu-ti mai da tu cu presupusu' daca habar nu ai.
Sunt milioane de oameni care fac asta, vrei si tu sa fi ca ei?

| florinmusat09 a răspuns (pentru WhiteAndProud14):

M-am dat cu parerea pentru ca si eu am un logan ce-i drept 1.4 dar cu aceeasi problema si am schmbat filtru de benzina.

| krissstianmartin a răspuns:

Daca afara este rece e posibil ca soclul automat sa nu functioneze iar daca afara nu e rece si tot asa face senzorul de ralanti e dus...

| Garcia97 a răspuns:

Verifica tampoanele de la motor, sunt slabe si nu atenueaza vibratiile(socurile) motorului.

| IMC90 explică (pentru Garcia97):

Pai da, dar daca ar fi de la tampoane... nu ar trebui sa simt vibratii si cand masina e turata?

| Garcia97 a răspuns (pentru IMC90):

Stiu eu 100% ca nu trebuie sa se simta cand este turata dar nu stiu cum sa iti explic.