| dorin1995 a întrebat:

Am un opel agila si nu mai trage motorul vreau si eu diagnostice bune nu dupa ureche pnm vreau sa il repar

Răspuns Câştigător
| GdX a răspuns:

Ar fi frumos ca cineva sa poata sa iti puna un diagnostic asa virtual. Du-o la service sa ti-o verifice. Am o banuiala totusi ca este diesel. Sper sa ma insel.

| dorin1995 explică (pentru GdX):

Benzinara si aia e ca prin jurul meu nu am mecanici sa aiba un diagnostic pe un tester sau ceva in genul ca sa o pot repara

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum iti inchipui ca ai sa primesti diagnostice bune si nu dupa ureche cand tu ceri sfaturi virtuale?

| dorin1995 explică (pentru suntserios):

Cer sfaturi virtuale in speranta ca poate cineva a patit-o si mna

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu am condus cateva Agila, dar 1.0 si 1.2 benzina. Probabil cel mai mare motor pe alea o fi un 1.4 benzina.
Nu cred ca putem vorbi de "tras", e un frigider pe roti. Se poate misca bine, si atat.
Diagnostice la sigur nu iti poate da nici mecanicul, pana nu vede, probeaza si lucreaza la masina. Noi nici nu stim ce masina ai tu, ce motor are, cum ai intretinut-o... Nu mai zic, multe probleme se pot depista prin simpla ascultare a motorului... Cum sa-l auzim?
Scoate bujiile in primul rand, daca vrei sa-l repari. Sper ca ai suficienta experienta, cat sa iti dai seama daca amestecul e bun, dupa culoarea bujiilor (cam ironic).
Becul "check engine" e aprins?

| dorin1995 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

1.4 benzina si vorba ca nu mai trage. trage pe loc drept cativa metri daca da de o groapa e gata. in bord nu se aprinde nimic masina a fost intretinuta bine., au fost mecanici de mecanici la ea si nu au putut face nimic.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru dorin1995):

Sunt multe chichite la motoarele pe benzina de dupa 2000, si dintre "mecanici", putini sunt meseriasi. E plin de ucenici care stiu doar sa schimbe piese, si se cred meseriasi. Dar sa stie sa-ti rezolve o problema de genul, stiu doar cativa mai rabdatori.
Uite, eu sunt de meserie tinichigiu/vopsitor, dar ma bag la probleme de genul, din cand in cand. Am avut Polo 1.4 mpi trecut pe la diversi "mecanici" care au schimbat sonde lambda, bobine si bujii, iar ea mergea in continuare prost. De vina era mufa oxidata de la pompa de benzina. Am curatat evacuari la multe benzinare, care nu trageau, si si-au revenit miraculos. La fel, "mecanicii" inlocuiau sonde si fise.
Cauta un mecanic care lucreaza acasa, are scule si nu se grabeste.
Pe aia care au 4-5 masini in curte la rand, schimba placute de frana, planetare si telescoape, lasa-i sa ramana la treaba de ucenici. Cauta meseriasi, care mai au si o diagnoza, si stau sa studieze problemele.

| OldSoul a răspuns:

Diagnostice bune primesti de la mecanic, noi nu putem verifica masina online, deci prin urmare daca urmezi sfaturile de aici te poti astepta sa schimbi jumate de masina si tot sa nu scapi de problema.

| dorin1995 explică (pentru OldSoul):

Stiu ca o sa schimb jumate din masina si tot nu rezolv.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Deci vrei un diagnostic de la niste necunoscuti la sute de km distanta pentru o masina Opel Agila fara sa mentionezi motorul, anul de fabricatie, km istoric service etc dar nu dupa ureche.