Daca se incadreaza la categoria moped (vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW) atunci trebuie doar inregistrat la primarie si ai nevoie de un act cu care sa dovedesti proprietatea asupra scuterului si actul tau de identitate. Daca nu ai acte atunci va trebui sa mergi la un notar public si sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca l-ai dobandit in mod legal si ca nu este furat.
Daca se incadreaza la motocicleta (autovehiculul cu doua roti, cu sau fara atas, echipat cu un motor care are o capacitate cilindrica mai mare de 50 cmc si/sau a carui viteza maxima, prin constructie, depaseste 45 km/h) trebuie inmatriculata la Serviciul de inmatriculari din judetul tau si ai nevoie de actele cu care dovedesti proprietatea. Succes si numai bine!
Teoretic decat contractul de vanzare cumparare, talonul si buletinul tau, unele primarii cer si actul de casa sa demonstrezi ca ai domiciliul in acel judet desii scrie pe buletin dar fiecare cu dinozaurii lui din cap dar rar ai sansa sa intalnesti un functionar asa dement la primarii, era candva o tati la sectorul 5 dar nu am mai vazut-o de vreo 2 ani deci nu cred ca mai lucreaza pe acolo nu stiu sigur. Si daca depaseste 49 cmc tot asta ti se cere dar si rar-ul facut!
gabigabriel întreabă: