Exact aceeast problema are un prieten pe un GOLF 4 de 131 de cai cand sa ii dai din a 5 a in a 6 a zici ca more este infudat EGR sau Turbo
Totusi, e o masina de peste 15 ani, cu un motor de 90 cp, ce asteptari mai ai?
Trebuie sa fii constient ca oarecum viteaza aia e "maxima" normala dupa un timp.
Da, acum nu spun ca nu ar putea duce si mai mult, dar totusi, are o varsta, e un motor uzat, asemenea si internele, iar daca vrei sa ajungi iar pe la 180km/h cum prindea ea in zilele bune, ar cam trebui sa incepi sa bagi bani in motor.
Sfatul meu e sa te multumesti cu aceea viteza maxima, nu cred ca are rost sa incepi sa bagi bani in motor, sunt prea multe piese care e posibil sa fie uzate si sa afecteze performantele, iar daca incepi sa le schimbi pe toate, mai bine renunti.
Da, daca se plafona la 100km/h 2000rpm, sau cat e specific limp-modeului, da, era o problema, dar in cazul tau, cam atat poate motorul in conditiile actuale.
Stiu ca este o masina batrana si cu 90cp dar un prieten are aceias masina dar din 2000 si i-a dat 220... dar are toane si a mea nu face mereu am dus o si la 180km/h.