| benga94 a întrebat:

Am un x3 a început sa îmi crească consumul cam mult, aveți idee de ce? Chiar ma gândesc sa o dau e diesel și fac 600km cu ea maxim de la plin la plin, mi se pare puțin pentru diesel ma gândesc la un benzinar alt model sau de la Mercedes sa vad oricum acum nu mai fac mai mult de 10 mii de kilometri pe an, ce părere aveți de consum, e exagerat?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu ai computer de bord, cat indica acela ca consumi la suta?
Pai si o dai asa cu consum ridicat, daca dai peste vreun bronzat care iti face ceva ca il inseli?
Nu e mai normal daca zici ca consumul a crescut brusc si mult sa duci masina in service sa vada mecanicul care e motivul ca pot fi 100: senzori, draci laci, ceva infundat etc
Te-ai gandit ca consumul a mai crescut si pentru ca e frig afara?

| Digikey a răspuns:

Eu fac 40.000 si consum cam 10% benzinara turbo.Nu suport dieselul din cauza zgomotului de la motor.Cand sunt oprit la semafor aud motorul celui din spatele meu.

| Simpatic a răspuns (pentru Digikey):

Ce turbo-benzinara ai de consuma 10 % in oras?, poate motor de 1.2 tsi ca in rest toate turbo benzinarele consuma binisor spre mult.

| Digikey a răspuns (pentru Simpatic):

10 mediu.In oras ia 14-16 in funtie de trafic. 2.0 tfsi.

Ca sa stii +16 la suta consuma un diesel cu motor de 3000 cm3, dar si eu ca si tine apreciem benzinarele si nu pocniturile diesel care fac ca tractorul, nu au niciun sunet placut si polueaza in draci cu toxine grave nu doar CO2!
Benzina power tatut unde mai pui sunetul vroom-vroom dat de o turbo benzinarawinking

| Digikey a răspuns (pentru Simpatic):

Si apoi dieselul nu ajunge la 7000rpm. happy

Adevarat si asta sa vezi cat hate ne luam de la fanii diesel
pe de alta parte rar vei vedea o benzinara care la peste 300k km sa nu necesite segmentare! deci are si dieselul partile sale bune.
pacat ca toti taranoii si-au luat diesel ca sa faca 100 de km pe luna, n-au inteles ca-s masinile potrivite pentru distante lungi, dar taranul tot taran moare si prin taran ma refer la meltean, caracter, nu la oamenii de la tara.
taran e oraseanul care arunca tigara pe balcon dupa ce a fumat si tot taran e oraseanul care mananca seminte la intrarea in bloc!