SALUT, eu am cat, AM-B de permis, si mi-am luat de la speed scoter din bacau o poloneza batorn de 50cc, dar e "limitata la 45" si am facut urmatoarele; am achizitonat-o, mi-am facut asigurare ( rar-ul daca e noua ori il faci tu ori ei (civ-ul) ) dupa mergi cu actele furnizate de magazin si rar, la primarie(nu se pot inmatricula cu numere negre, doar galbene de primarie) acolo iti da o carticica si numarul, daca e noua ai 2 ani itp si dupa 2 ani mergi la rar sa iti faca itp, si sa iti dea carnetul de itp din cate am inteles) si dupa primarie mergi la magazin cu numerele si pleci cu ea pe strada ( legal). Si legal daca e inmatriculata, tot ai nevoie de itp si asigurare. Si da, asa am inteles si eu ca pana in 25km/ora. vezi ca e o lege parca zice ca poti sa conduci fara permis' exemplu(uita-te decriere); https://www.olx.ro/......ioJte.html
legea e mai complicata trebuie sa o cauti sa vezi tu dar pe scurt e asta "Conform legislatiei, pentru a conduce un scuter electric cu o putere nominala de maximum 4 kW si o viteza maxima de 25 km/h, nu ai nevoie de un permis de conducere."