| Cll99 a întrebat:

Am văzut și pe golf 3 și pe vento. Ce inseamna pe ei GL CL GT GTI... si restul ca cred ca mai sunt câteva. Detaliați frumos. Va rog!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

GT - Grand Tourisme, mai bine echipata si de obicei cu un motor mai mare decat seria L. Mai vezi pe la masinile sport.
GL - Grand Luxe
GTI - Grand Touring Injection, un tip de injectie directa.
CL - Comfort Luxe

| Simpatic a răspuns:

Eu vad lucrurile asa > sunt termeni generici la baza pe care anumiti producatori si i-au insusit si ii folosesc pe propriile masini ca acronime, dar asta nu inseamna de exemplu ca un Ford GT se poate compara cu un mercedes AMG GT, desi folosesc acronime asemanatoare diferentele sunt uriase uneori

Termenul GT este unul general si el se se traduce prin " Gran turismo", acestea sunt masini de performanta, mai puternice decat in restul gamei de exemplu daca ai avea un golf 3 simplu si unul gt, varianta GT ar avea atat un motor mai performant cat si imbunatatiri estetice : praguri, eleron, spoiler etc
Insa nemtii de la VW folosesc aiurea aceste termene, un golf 3 GT are vreo 90 de CP deci nu putem vb de un GT adevarat

GTI din denumirea Volkswagen GTI - precum și alte mașini cu acronimul GTI - înseamnă Grand Tourer Injection. Acesta provine din Gran Turismo Iniezione, termen italian. În general, acronimul GTI indică faptul că o mașină are un sistem de injecție directă a combustibilului.

VW CL nu stiu exact ce inseamna dar e prezent pe o serie de VW vechi cat si pe unele modele noi, nu reprezinta nici o forma de caroserie in sine nici o anumita motorizare ca sunt atat pe benzina cat si diesel cele ce poarta aceasta denumire, ce mai ramane in schimb este ca ele desemneaza un nivel de echipare

Oricum ar fi VW cat si alte marci isi pot adapta acest acronime in functie de nevoiele personale, unii termeni ii folosesc in alta acceptiune cat pe unii i-au brevetat chiar ei cum ar fi SD-ul pe care nu l-am vazut pe alte masini.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt versiunile.
Se refera in primul rand la nivelul de echipare, dar si la motorizare.
De exemplu, CL/GL este un fel de standard, le vedeai in special cu motoare 1.4, 1.6 si 1.9D
GT avea motorizari mai dragute, cum ar fi 1.6i de 100cp, si mai multe dotari la interior.
GTI avea motoare 2.0 16V si parca si VR6, veneau cu jante mai mari si unele 5 prezoane.
GTD era turbodiesel, avea motorul 1.9 TD/TDI