Nu ai voie sa mergi si acestea sunt drumuri publice. Poti merge doar cu bicicleta, pana la 16 ani, iar apoi doar daca obtii permis de conducere subcategoria B1. Numai bine!
Azi am facut o gafa.Am intrat pe culoarea rosie la semafor.Am fost sanctionata cu suspendarea permisului pe termen de o luna si amenda 140 Lei. Este normal ca sa mi se aplice doua sanctiuni odata?
Este vorba de o sanctiune principala(amenda) si o sanctiune complementara(suspendarea dreptului de a conduce), asa ca nu sunt doua sanctiuni principale. S-a aplicat OUG 195/2002(Codul rutier), art.100, alin.3, citez:
"(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
d) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;" Numai bine!
Va multumesc mult. Oricum, cred ca era posibil ca sa imi suspende permisul pe o perioada mai indelungata. Mai bine asa! Sa aveti o seara placuta in continuare. Numai bine!
Nu puteau pe o perioada mai indelungata, legea prevede doar 30 de zile pentru aceasta contraventie.
Atunci nu puteau sa imi dea doar amenda?
Nu, trebuiau sa aplice ambele sanctiuni, atat cea principala, cat si cea complementara, sunt cumulative si nu alternative, citeste cu atentie prevederea, spune "si" nu spune "sau".
OK. Am inteles, am sa o platesc luni dimineata deoarece azi nu a fost zi lucratoare. Multumesc. (Este plin podul, nu)?
DA! Crede-ma deoarece si eu am la fel ATV si top 14 ani si sunt lasat sa merg.
Spermimaterosticus întreabă:
Stanmariusvasile întreabă: