anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am voie sa schimb benzile una dupa alta daca dau semnal? Stiu ca nu dar nu stiu consecintele, vad multi care fac asta si nu mi se pare asa periculos daca au masini bune, viteza-franare.
Ce Zice legea?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Poti sa schimbi, dar nu sa le tai asa una dupa alta.Treb sa rulezi pe acea banda un timp,nu stiu exact cat,ori o distanta anume,apoi intri pe urmatoarea si tot asa.

De ce? Se considera ca trebuie sa observi,sa vezi circulatia,asta iti ia cateva secunde,ori stiu si eu cum au calculat cei care au facut aceste regului.
Nu conteaza ce masina ai,cat de puternica etc, tine de siguranta in trafic, poti sa ai si racheta, daca in secunda aia trece cineva pe banda ce urmeaza sa intri tu, te loveste.
Ca urmare trebuie ca tu sa te asiguri daca poti intra, depasi etc asigurare care ia un timp X.
Mi se pare destul de logic.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Multumesc. Deci daca nu le tai nu e asa o mare problema laughing)
Ba conteaza, cu o masina 1.0 din 2000 poti sa faci depasiri in limita pentru ca nu ai putere sa treci, nici frane sa te oprrati la viteze mari.
Daca ai ceva bun, depasesti instant si cand e ceva franezi fara probleme chiar si la viteze mari. Acum ca nu poate ala din spate sa opreasca asta nu stiu cum e, dar daca e urgent trebuie franat, nu stai sa dai peste cineva ca sa nu te loveasca ala din spate, nu?

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am spus ce este legal.Tu sau altii faceti cum doriti.Dar daca te vede un politist iti garantez ca te va opri si te va amenda.
Pana la urma asta ai intrebat nu? Daca ai voie sau nu ai,ai intrebat ce spune legea corect?

Acu ce faci o dai pe avioane,ca d aca ai motoare, tractoare laughing asta deja e alt subiect, este alta intrebare.
Mai baga o intrebare si zii cam asa: cu ce masina te poti baga in depasiri, de astea mai periculoase?

Deci legal Nu ai voie sa "tai benzile nicicum, indiferent ce avion racheta ai avea.

2 răspunsuri: