| manuazs a întrebat:

Antigel la masina?
buna sunt nou in domeniu auto as dori sa stiu si eu ce se pune in loc de apa in readeator pentru a nu incheta iarna in radiator?
cum se cheama antigelu? are vreo denumire anume?

9 răspunsuri:
| CybeRAthlete a răspuns:

Poti intreba la orice service auto. asemenea informatii nu se platesc happy
dacat sa faci vreo prostie, mai bine intreaba ori la vreun servi, ori la reprezentanta.
bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cunosc ce masina ai tu daca folosesti apa in loc de antigel!
In mod normal datele lichidelor folosite la masina, le gasesti in cartea tehnica a masinii.
In mod si mai normal! daca nu te pricepi, iti recomand o revizie la un service ( adolf )

| mgtow a răspuns:

E anticongelant

Stefan
| Stefan a răspuns:

Cred ca masina ta la momentul actual nu are in instalatia de racire apa. Îti recomand sa mergi la un atelier de reparatii auto si sa soliciti masurarea densitatii antigelului, pentru a vedea pana la ce tmperatura rezista iarna. Poate sa fie situatia sa nu fie necesar sa inlocuiesti antigelul. Densimetrul fiind instrumentul cu care se verifica concentratia antigelului. Înlocuirea antigelului de obicei se face de catre meseriasi cu experienta in domeniul auto.

| dink08 a răspuns:

Salut. Vara la masina se poate pune apa normala sau daca ai bani apa distilata, iar iarna antigel la sticla/punga care-l gasesti in real/selgross/etc.La o masina sa baga in jur de 3 litrii de antigel +apa (Scrie cum se combina pe punga/sticla antigelului). Este recomandat inainte de fiecare iarna sa -ti bagi.Bafta

| misu a răspuns:

Ai numai raspuns. gresite...bagi antigel jumi juma cu apa distilata iar cand il cumperi te uiti sa aiba concentratie suta la suta.denumirea antigelului este monoetilen glicol. cand bagi si nu ai pierderi poti sa il lasi si vara... poti sa il tii mai mult timp

regis
| regis a răspuns:

Antigelul nu are o alta denumire anume, in general difera doar in functie de marca si continutul de silicati. La masinile mai vechi se poate pune antigel cu silicati (de obicei acesta are culoare verde), la cele mai noi fara silicati (de obicei de culoare roz).
In cartea tehnica a masinii gasesti informatii despre tipul de antigel recomandat si de cantitatea necesara, dar magazinele de piese auto serioase iti pot oferi la randul lor aceste informatii dupa ce isi iau datele masinii din talon.
Sfatul meu este sa cumperi un litru de antigel si un litru de apa in plus, astfel incat sa iti ramana o rezerva de 2l de lichid de racire, cu care sa poti completa in timp, la nevoie; astfel vei fi linistit ca nu ai schimbat concentratia si nici tipul antigelului.
Nici intr-un caz sa nu umbli vara cu apa in loc de antigel si nici sa nu bagi apa de la robinet in instalatia de racire. Se pune apa distilata pentru a evita depunerile nedorite de piatra, iar antigelul nu are numai rol de lichid de racire, ci si rol de lubrifiant al pompei de apa. In plus punctul de fierbere al apei este la 100 de grade, in timp ce al antigelului depaseste 105 grade, trecand chiar si 120 de grade, in functie de tip si de concentratie.

| vw9378 a răspuns:

Antigelul are proprietati mai bune decat apa si iarna si vara.

| alexandru04 a răspuns:

Antigelul are ungerea mai buna in orice anotimp