| catalin_2923 a întrebat:

Ar putea sa ma informeze cineva ce ar trebui sa fac:am cumparat o motocicleta mz 125 din anul 1947 si proprietarul(al treilea proprietar)mi-a spus ca nu are nici un act la ea nici o hartie, ca persoana de la care are el motocicleta a murit si ca actele au ars, ca a ars casa.Si as dori sa o inmatriculez sa pot sa o aduc in spania cu mine.este inmatriculata pe romania are placutele de inmatriculare, dar nu stiu unde ar trebui sa ma duc sa ii fac un act ceva.am vorbit cu proprietarul de la care am luato si mi-a spus ca daca e nevoie facem un act de vanzare-cumparare, dar nu stiu daca e bun de ceva. Poate cineva sa ma indrumeze unde sa ma duc?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Faceti un contract de vanzare-cumparare si o declaratie notariala autentica, in care cel de la care l-ai cumparat sa declare pe propria raspundere ca a dobandit-o in mod legal, prin cumparare de la proprietarul anterior si nu este furata.
Cu aceste acte se poate transcrie motocicleta pe numele tau si astfel devii proprietar in mod legal si o poti duce in strainatate. Succes!

4 răspunsuri:
| andr33a_5009 a răspuns:

Fa acte de vinzare cumparare cu actualul propietar si cu inmatriculatul poti sa il inmatriculezi p spania

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu vinzatorul nu puteti face decit un act notarial prin care cumparati motocicleta si eventual o declaratie a lui din care sa reiasa ce s-a intimplat cu actele.
Deci o cumparati ca pe o mobila nu ca pe o motocicleta deoarece ea acum nu figureaza nicaieri. Repet, nu puteti face acte de vinzare auto.
Dupa acest lucru, daca o puneti in stare de functiune, cu actul de cumparare si actele pieselor folosite la reparatie va adresati la registrul auto pentru omologare. Atentie la ce modificari ii faceti fata de original caci s-ar putea ca omologarea sa devina foarte greoaie. Omologarea costa si este foarte " cotoioasa " deoarece ea va fi tratata ca un fier pe care dvs l-ati transformat in motocicleta. Si iar repet, respectati intocmai originalul. Pt asta cautati carti si documente ale tipului respectiv.
Daca reusiti omologarea, cu actul de la registrul auto se va face inmatricularea ca motocicleta.
Nu cred ca in Spania sint alte legi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu aveti cum. Numerele vechi sint expirate si fostele combinatii nu mai sint valabile.

| catalin_2923 explică:

As vrea sa ii ramana si numerele vechi, mai ales ca are si o placuta cu numarul de inmatriculare pe aripa din fata(din aluminiu groasa de 1, 5 cm si ii da un aspect frumos)