| JusTPauL a întrebat:

As vrea sa iau o mașină mica de oraș.
M-am gândit la golf 5 1.6 benzina. Dar vad ca mai multe sunt de 1.4 tfsi.
Sunt bune motoarele de la wv pe benzina? Am înțeles ca mănâncă ulei motoarele din grupul vag.
Aștept păreri.

Răspuns Câştigător
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Ai aici un review detaliat https://aproapemasini.com/2018/12/16/pareri-peugeot-307-2001-2008/
Sincer daca tot ii place golfu, ia golf. Eu am asa: amica cu golf 4 1.6 mpi, tata cu golf 4 1.6 mpi, amica cu Fabia 2 1.6 MPI, var cu golf 5 1.6 FSI, coleg de servici cu octavia 1.6 MPI. Dintre toti doar octavia mananca ulei la greu si eu facut o resegmentare si acum e ok. Restul nu mananca ulei. Deci si asta cum iti este norocul.

6 răspunsuri:
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Sincer daca e vorba de motoare pe benzina, as merge pe alta firma nu cele VAG. Cred ca cea mai buna decizie este hyundai i30 1.4mpi/ 1.6 mpi. Dupa asta, mai e si megane 2 1.6 mpi (aici sunt mai mari sanse de probleme electrice decat cu motorul) si ford focus 1.6 mpi. Daca totusi vrei Vag pe benzina, cel mai ok e cel de 1.6 mpi. Cele 1.4 TFSI pe langa posibila problema cu consumul de ulei mai are probleme la lantul de distributie ce se poate rupe, acumulari de carbon si turbina. Clar 1.6 mpi e mai fiabil fiind mult mai simplu. Singura problema specifica ce o are e doar consumul de ulei dar nu e regula neaparat. Daca gasesti ceva cu 150. 000km nu cred ca o sa ai probleme big grin.

| JusTPauL explică (pentru ClaudiuM1997):

Am înțeles.
Ceva de peugeot 307 știi ceva?
1.6 150cp din 2008 mi se pare destul de ok.

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru JusTPauL):

Aparent acelasi motor a fost pus si pe BMW seria 1 1.6 MPI si Mini cooper. Si e considerat un motor prost. Mai bine golf 1.6 mpi. Tu cauti ceva pe benzina cu turbina?

Nu, benzinarnsa fie.
Normal mașina ar fi pentru iubita mea. Care merge la munca cam 3km prin oraș.
Nu cred ca se rentează diesel. Iarna nici nu s-ar încălzi motorul.
Ei ii place golf, dar am înțeles ca nu sintam asa bune motoarele. De asta am vrut sa aflu și de peugeo. Mi se pare o mașină ok pentru oraș.

Aaa. Sunt in exact aceeasi situatie ca tine laughing. Iubita mea vrea masina, are ea cam 3500 euro stransi si vrea ori golf 5 ori Seat Leon. Doar ca ea face naveta de cam 20km deci ii trebuie ceva cu 100cp. Daca ii place golf atunci 1.6 e alegere ok. Eu zic ca Hyundai i30 1.4mpi sau 1.6 mpi bate orice ca fiabilitate. Gen, masina e construita simpla ca un golf 4 si motorul e mai reusit.

Aud doar cuvinte de lauda despre mașinile japoneze. Doar ca la noi nu prea prinde.
A mea vrea golf sau ceva Audi. Dar alea le benzina mănâncă ulei la greu.
307 din 2008 mi se pare ca oferă destule pentru prețul de 3000e doar ca nu știu cum sta pe partea de motor.

Ai aici un review detaliat https://aproapemasini.com/2018/12/16/pareri-peugeot-307-2001-2008/
Sincer daca tot ii place golfu, ia golf. Eu am asa: amica cu golf 4 1.6 mpi, tata cu golf 4 1.6 mpi, amica cu Fabia 2 1.6 MPI, var cu golf 5 1.6 FSI, coleg de servici cu octavia 1.6 MPI. Dintre toti doar octavia mananca ulei la greu si eu facut o resegmentare si acum e ok. Restul nu mananca ulei. Deci si asta cum iti este norocul.