| andreialexandru a întrebat:

As vrea sa-mi cumpar un Matiz la mana a doua. Aveti ceva sfaturi pentru mine?
adica cam cati km trebuie sa aiba ca sa nu fie varza...as vrea sa dau pe ea 5000-6000 de lei. Aveti ceva sfaturi?

Va multumesc din suflet!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe strada mea au aparut in luna decembrie doua matizuri. Unul luat sub 1000E, unul 1200E. Ambele sint ok singura problema avuta si la unul si la altul, la primul ger a cedat bateria. Schimbate si acum totul este ok. Pretul la masini a scazut mult, se gasesc masini la preturi rezonabile si putin hingherite. Totul este sa cauti si sa ai pe cineva care se pricepe cit de putin. Ce spun unii, sa verifici consumul ( cum?) sau sa faci cine stie ce " verificari "... aberant. Sint putini vinzatori care accepta verificari minutioase si asta se intimpla numai la masini extrem de bine intretinute dar si scumpe. In tot cazul daca se cumpara o masina de ocazie nu este cazul sa cumparati " braduti " si huse de scaune, faceti prima oara o verificare cap-coada intr-un service autorizat, puneti la punct masina si apoi va puteti bucura de ea. In general matizul este o masina buna, am mers si am avut asa ceva acum ceva ani. Eu zic ca la preturile actuale cu o suma de pina in 2000E puteti avea o masina " beton " ( cumparata + revizie/reparatii+ dichisire!)

13 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu conteaza asa mult km, vezi cine a condus-o si in ce scop (sa nu fi fost masina unui agent de vanzari) si sa aiba cartea de la revizii. Cu km putini oricum nu mai gasesti. Daca ai mai condus Matiz, o sa-ti dai seama de gradul de uzura din schimbatorul de viteze.

regis
| regis a răspuns:

O masina de care nu s-a tras foarte mult are pana la 15000 de km pe an, dar se poate umbla la kilometraj si atunci nu stii exact. Poti urmari insa anumite indicii - uzura volanului, a schimbatorului, a pedalei de acceleratie.
O masina poate fi varza si dupa 30000 km, dupa cum poate fi bine intretinuta si la 200. 000. Vezi mai bine cat de tipicar a fost omul care a folosit-o, detaliile spun multe despre o masina. Vezi daca are caiet de service, daca a frecventat acelasi service, ce ulei i-a pus, vezi cum arata fiecare accesoriu, ba chiar daca a fumat sau nu inauntru. Poate parea hilar, dar un proprietar fumator care nu a fumat niciodata in masina e un indiciu ca aceasta a fost intretinuta.

| sorin a răspuns:

Eu sunt posesor de matiz si nu iti recomand.Este costisitor din toate punctele de vedere. Daca vrei sa iti cumperi, gasesti si tu o masina si o duci la un service, acolo iti arata toate defectele, asa este cel mai sigur mod de a o verifica.

| megasexyboy2911 a răspuns:

Km conteaza foarte mult asa ca trebuie sa ai grija sa nu aiba mai mult de 150 000 e km facuti crede-ma sunt expert la masini mult succes

Si vezi mai intai in ce stare este si cat consuma la suta de kilometri

Iti doresc mult succes. happy

| ExpertHost a răspuns:

Oricum la banii astia nu ai sa gasesti, stai parcat. Un Matiz e cel putin 2000 eur si asta, ca sa fie obosit. Am avut Matiz acum cativa ani buni si. e mai bun decat un Tico prin confort, in rest. mai bine ia-ti altceva.

| sorin a răspuns:

@megasexyboy2911 si daca are dati km dati inapoi? Ai vazut tu matiz la vanzare sa aiba mai mult de 100. 000 de mii km?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cand am vrut sa imi iau masina ma gandeam la Matiz, dar pana la urma mi-am luat un Ford ca. Sunt super multumita de buburuza. Singurul inconvenient este ca are 2 usi si portbagajul cam micut, dar este foarte buna pentru oras si super potrivita pentru mine. Eu am dat 3000 euro pe ea, dar cum a spus si "mg" preturile au scazut foarte mult. (2001, motor 1. 3, 100. 000 km, foarte bine intretinuta, daca te uiti la ea nu ii dai 9 ani si merge super)
Eu i-am facut verificare inainte de cumparare dar cu timpul a trebuit sa mai schimb cate ceva la ea, ca de asa e cu masina la mana a 2-a. Trebuie sa te gandesti bine inainte de a cumpara o masina, nu e chiar asa usor sa o intretii, sa ii dai sa "pape", sa o duci la "doctor" cand e "racita". E mai pretentioasa decat un membru al familiei happy
Asta ca sa nu ajungi sa iti stea in parcare si tu sa mergi cu autobuzul, in timp ce totusi platesti ratele la banca.
Succes si sa nu te grabesti! Entuziasmul costa. happy

| florinreiki a răspuns:

Cam putini bani pentru un Matiz bun.Sunt masini destul de bune, zic eu, consnum bun, spatioase pentru cilindreea care o are, motor nervos pentru 800cm3.Eu in locul tau as lua un mecanic sa verifice compresia motorului si pe urma as cumpara o, asta tinand cont ca la banii aia nu poti lua una cu km putini.Deci,bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vind matiz 2004 stare exceptionala schimbat:kit ambreaj, amortizoare, rulmenti, fuzete, acumulator(varta) 3000euro tel 0722612337

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,, sa faci laba ca cu 6000 lei nu faci nimic

| me_9877 a răspuns:

Nu te sfatuiesc sa optezi pentru matiz(din proprie experienta) cauta altceva