| qanuta a întrebat:

Aș vreau să mă interesez ceva, este legat de lumini. Când afară este întunecat, adică diseară. Ce tip lumini trebuie să folosesc. Mulțumesc pentru anticipat

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Cand afara este intunecat, folosesti faza scurta (luminile de întâlnire) sau faza lunga (luminile de drum), dupa gradul de iluminare a drumului public, asa zice regulamentul.
Cand ai o masina în față, indiferent de sensul ei de mers, folosesti obligatoriu luminile de întâlnire (faza scurtă).

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Zi că nu ai permis

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dupa legislatia Romaniei si nu doar, mereu trebuie sa folosesti luminile de intalnire (faza scurta), atat ziua, cat si seara/noaptea.
In rest mai sunt luminile de pozitie, care se lasa aprinse daca stationezi pe carosabil, si luminile de ceata, permise doar pe timp de ceata.

| relian a răspuns:

Esti roman sau tigan? Intreb ca idee, ai o exprimare, sta mita in coada laughing zici ca acu ai aterizat de prin stiu eu care galaxie indepartata laughing
Cum de tiau dat aia permis, conduci cumva naveta spatiala

| AurelAX a răspuns:

Poti folosi doua felinare cu lumina alba in fata si doua cu lumina rosie in spate, Praleo!

| Coty93 a răspuns:

Faza scurta

| Coty93 a răspuns:

Faza scurta dar din legea noua trebuie sa o folosesti si ziua ca sa nu iei vreo amenda

| MarinPatarGalben a răspuns:

Luminile de zi ( faza scurta )