| eneaclaudiu93 a întrebat:

As vreau sa`mi cumpar un SMART FORTWO ( un model pana in 2500 euro) si vreau sa ii intreb pe cei posesori sau cunoscatori daca (el avand doar 140 km/h in bord) la 60km/h este foarte turat sau merge la o turatie normala cu un consum bun? Daca as merge constant cu 80km/h, la moturul lui de 599 cmc, cam cat ar consuma? este motorul supra solicitat la aceasta viteza?
Multumesc frumos, ofer funda!

2 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Consumul nu sta foarte bine la smart... sunt motoare mici puse pe caroserii relativ grele pentru forta motorului, este submotorizata masina mai exact dar la 80 este viteza lui de croaziera din carte deci este ok. Motorul pana pe la 110 nu este turat peste limita normala dar trepideaza masina, nu este bine echilibrata pentru ca este mica si nu o poti echilibra perfect! Consumul depinde cum schimbi si depinde de trafic, este cam cu un litru peste ce este in carte in oras si afara cam ce e in specificatiile tehnice!

| bossnomberone a răspuns:

Am avut un smart dar l-am schimbat cu un ford fiesta pentru mai mult spatiu,, are 140 pentru ca motorul este mai mic, dar la 100, 110 ai 3500, 4000 de ture cam asa, si mentionez ca motorul nu prea se aude e silentios,,,,, la 60 km pe ora o sa ai in jur de 2500 de ture,,, sper ca te-am ajutat, acum da-mi si mie fundita te rog, am nevoie de ea