| Paul260 a întrebat:

Asa vrea sa achiziționez un alfa romeo 159 2.4 jtd 210 as vrea pareri despre masina, consum etc.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am detinut niciodata alfa romeo, dar am auzit ca sunt probleme mai mereu la partea electrica.

Legata de consum la un motor de 2.4 o sa fie marisor probabil un 9-10 oras, un 7-8 in afara

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Aceeasi poveste ca la orice masina non-nemteasca.
O sa auzi doar povesti mioritice romanesti, ca se strica, ca pla-nchur, pentru ca nu e facuta de Volkswagen, si taranii care cred ca se pricep n-au habar n-au cum miros alea pe interior, de fiabilitate/performante nici vorba sa stie, si mai ales, nici n-au cu ce sa le compare, experienta lor fiind egala cu 0, in cele mai multe cazuri.
N-am avut tangente prea mari cu Alfa Romeo, dar cat am avut, am vazut ca sunt departe de Volkswagen.
Am inteles ca sunt facute de Fiat, care din nou, e un brand controversat, cu multe puncte + fata de Volkswagen-uri.
Concret, a avut un prieten o Alfa din 1999, in ciuda puterii mari (1.8 benzina aspirat si se comporta ca un supraalimentat) consuma 7-8% mixt, n-a avut parte de nici un defect. A facut un accident la care un Mercedes sau BMW s-ar fi facut pachetel, iar caroseria s-a comportat ca un tanc, in afara de janta distrusa si toba facuta praf, puteai sa juri ca e o masina zgariata in parcare, nu ca a zburat 1.5m de pe drum, si a rupt 3 stalpi de beton, intr-un derapaj de la 170km/h.
Despre Fiat stiu mai multe, am si condus cateva, si nu e nimic de reprosat. Multe puncte + fata de Volkswagen la tinuta de drum, putere la capacitati mici, si mai ales, organizare. Fiecare piesa are locul ei, usor accesibil, usor de desfacut, de analizat... Tot ce vrei. Cand deschizi o capota de Fiat, ai impresia ca te uiti la un desen tehnic, ca mecanic vezi tot, si ai acces la orice, nu stai sa invarti masina pe 3 parti ca sa ajungi la pompita de stropgel, cum e la Audi, si nu trebuie sa desfaci jumatate de masina ca sa vezi motorul.
Eu sunt de parere ca italienii fac masini bune, si spun asta dupa multi ani de mecanica si tinichigerie, cu capul in autoturisme VAG (bulangii aia care fac Volkswagen, hAudi, Skoda, si alte replici ale Golfului 2, cu alt aspect).

| radoy22x3 a răspuns:

Sunt cele mai proaste masini pe partea mecanica+motor.motoru e foarte sensibil