| Catalin0486 a întrebat:

Ati avea incredere sa turnati apa sau alte substante(cat mai lichide) pe gurile de aerisire de la instalatia de aer conditionat a masinii si in orificiul in care se pune filtrul de polen in afara de spuma speciala pentru curatenie? Motivul, masina nu a avut nici o data filtru de polen si in 10 ani de utilizare a ac-ului s-au adunat muuulte in instalatie.

9 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

De ce ai face asta? Daca vrei sa cureti orificiile folosesti un compresor si ti se duce toata mizeria.

| relian a răspuns:

Cred ca nu ai ce face. Pune filtru da drumu la aer iese parf daca o avea si aia e tot.Ce spuma zici acolo? Pai conductele alea au si trape electrice motorase etc, unde pui ca conductele sunt din bucati si nu-s lipite intre ele doar au intre un burete, o sa curga lichidele tale peste tot, unde mai pui ca vor ramane si prin conducte, va face mucegai si o sa ai un miros nemaipomenit in masina.Si tu crezi ca o masina care a folosit filtru in conductele alea e luna de curat? Ai vazut vreodata in interior conductele de aer conditionat? Iti zic eu orice filtru ai folosi dupa ceva ani alea is la interior cu praf, praf care adera la conducte si nu se ia cand sufla aerul prin conducte.Deci vezi-ti de treaba, iti fac de lucru.Nu folosi nimic din ce auzi sau vezi ce fac alti.Nu are ce se aduna in instalatie ca n-are ce.Pe acolo circula doar aer si parf, particule f fine care trec si prin filtru si pe linga filtru si printre galeriile alea conducte cum se numesc.Sa nu crezi ca tevile alea prin care circula aerul is dintr-o bucata.Is nu stiu cate bucati si nu-s lipite intre ele, au doar un burete normal care dupa o vreme se va desprinde si mai ales cand dai drumu la caldura vei putea simti cai cald pe anume locuri bord si mai stiu eu pe unde sunt puse acele conducte.Deci stai linistit, pune filtru si foloseste aerul asa cum e.

| K0sti a răspuns:

Cap ai, minte iti mai trebuie...

| Catalin0486 explică (pentru K0sti):

De ce ai sune asa ceva, Gigele?! Pentru cultura ta genereala exista o spuma activa pe care o pulverizezi direct in instalatia de aer si ea curata, la final dizolvandu-se si devine, ce sa crezi, lichida si se scurge pe supapa de evacuare a apei ce rezulta din condes atunci cand functioneaza Ac-ul. Spuma fiind doar efervercenta si se scurge " delicat" as fi turnat un lichid pentru a scoate nisipul, pamantul, etc.

| K0sti a răspuns (pentru Catalin0486):

De ce or fi inventat astia spuma aia, ca sa turnam noi alte substante...

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Se sufla tubulaturile cu aer comprimat, ce atata taraboi si substante NASA?

| untu a răspuns:

Nu! Nici gand sa faceti una ca asta! Mai bine il duci masina la un atelier auto si cere muncitorilor sa curete filtrele de la aer conditionat si ei stiu ce au de facut ca ei se pricep mai bine la curatat!

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

NU!

| Kreefy a răspuns:

Du-te la un service, la un electrician ceva si iti curata el, nu pune tu toate prostiile de substante pentru ca strici toate instalatia, si o sa trebuiasca sa dai bani multi dupa sa o inlocuiesti.