Tu sa fii sanatos, man. Ai grija de sanatate, de suflet.
Astea sunt niste chestii atat de neimportante pe care punem pret de parca ar conta mai mult decat orice.
Masina e o necesitate in zilele noastre, asta daca nu locuiesti in buricul orasului sau nu prea vrei sa ai treaba cu transportul in comun. Personal cu permis de 12 ani nu imi pot vedea viata mea de acum fara permisul de conducere. Desigur nu acuz pe nimeni, fiecare face ce vrea.
Am 27 de ani. Sunt sofer de la 20. Dacă nu ai permis, nu ai pierdut nimic. Crede-ma!
Nu trebuie sa le dai voie oamenilor sa-ti dea sfaturi gratuite.
Eu am 30+ si permis de la 18 ani. Ghici ce: pe mine si pe familia mea, ne judecau ca de ce dau de permis, cand avem si alte chestii de rezolvat.
In fine; am permis de atunci. Ma folosesc de el, e un lux, dar se poate si fara. Sunt multe griji in plus atunci cand ai masina si conduci. Daca nu iti este necesara, bucura-te de viata linistit, fara ea.
Dpdv financiar, eu sunt convins ca daca as apela la transportul in comun si taxiuri atunci cand am nevoie, as iesi mai ieftin decat intretinand singur o masina. Taxele sunt mari, posibilele amenzi si mai mari, combustibilul costa destul de mult, si mai apar si problemele legate de "unde parchez?". Nu poti merge in centru ca nu gasesti parcare, nu poti sa o aduci in fata apartamentului ca nu ai loc de parcare (platit) acolo. Ti-o mai lovesc altii, o speli si se murdareste pe drumul spalatorie-casa, mai faci o pana, te mai enerveaza cate un sofer prost.
Masina e doar pentru cei care sufera daca nu au masina. Daca te descurci fara, e mai bine asa.
Daca mai stai si intr-un oras mare/populat, masina efectiv e un handicap, doar o grija in plus. Umbli mai bine cu uber/bolt/taxi decat cu propria masina, pentru ca nu ai de cautat loc de parcare, nu platesti parcare nicaieri, si te lasa/ridica fix de unde ai treaba, nu de la 2 intersectii distanta, ca in cazul in care parchezi masina ta.
In perioada noastra sa ai o slujba, o relatie si o casa sau masina sunt lucruri standard si pentru majoritatea considera ca daca nu le detii, esti prea moale si nu ai ambitie, ceea ce este lucru negativ la un barbat.
Vezi tu, nu v-a functiona niciodata sa le raspunzi motivand ca trebuie sa ai o pasiune pentru masina, sa ai planuri ce se invart in jurul faptului de a conduce, etc. Sunt de parere ca trebuie sa raspunzi la ofensiva cu o propria ta ofensiva, intreaba-i ceva dupa, ce stii ca ii v-a deranja si ar trebui sa se opreasca din a te persecuta intreband lucruri ce pot fi folosite ca slabiciuni.
Nu mai baga in seama toate tâmpeniile, sunt atâția oameni care nu au permis și nu ii interesează, nu e nimic anorma! Nu toată lumea trebuie neapărat să fie șofer! e bine sa conducă doar oamenii carora le place, sunt atrași de volan, nu sa faci ceva doar de gura lumii deși știi că nu te atrage nu e de tine și apoi să riști să te pui in pericol pe tine și pe alții din cauza asta. Deci ignora tampeniile alea pe care le auzi, nu trebuie sa mergi cu turma, sa faci un lucru doar că majoritatea îl face sau zice că trebuie să îl faci! Cunosc destui oameni de orice vârstă care nu au permis de conducere, nu e absolut nicio pb asta!
Nici eu nu mi-am luat nici permis, nici masina.
Circul pe jos, cu taxi sau ale mijloace de transport (in comun sau cu alte pesoane impreuna).
Odata am facu o socoteala si mi-a iesit ca am economisit ceel putin pretul unui apartament, avand totdeauna sofer.
Niciodata nu mi s-a luat permisul fiindca am baut 2-3 pahare.
Cel mai bun raspuns l-a dat FreddieM. Asa poti trai si fara telefon sau alte lucruri moderne. Nu trebuie sa-ti cumperi masina, dar sa stii sa conduci o masina si sa ai carnet este folositor. Niciodata nu stii cand o sa ai nevoie.
Dar daca esti antitalent in aceasta directie, sunt de acord sa stai pe acostament.
Contează mult mediul în care ești. Eu nu am fost întrebat cred că de vreo 5 ani.
Când te mai întreabă de ce nu ai permis de conducere întreabă-l și tu de ce nu are liceul sau bacul.
Si ti-e greu sa le raspunzi ca nu te pasioneaza?
Ciudat este sa vrei intai masina si apoi casa. Ciudat este sa stai pe capul parintilor asteptand mostenirea.
Nu esti singurul tanar fara permis. Mai stiu multi.
Apropo de ce spune Bula, circuland cu transportul in comun ai mai multe sanse sa cunosti cat mai multi oameni. Si asta este benefic.
Cum zice si Frank51, intreaba-i de studii sau de propria locuinta.
E o gindire foarte sanatoasa! Sint o gramada de idioti care nu fac nici 5000 de km pe an, dar au masina... Ca o paranteza, eu fac 4-5000 cu bicicleta anual in momentul asta, cu planul de a creste cu inca 1-2000 cel putin pe masura ce imi rafinez traseele/programul si eventual imi iau o bicla de sosea cu care sa ma misc mai repede (in momentul asta folosesc un MTB destul de custom care e ceva intre MTB si gravel).
Te înțeleg. În principiu, unii oameni sunt prea limitați să înțeleagă că prioritățile diferă de la om la om și oricât ai vorbi și depre partea mai puțin roz a condusului și a deținerii unei mașini, cum ar fi efortul, costurile, aglomerația, zgomotul, și lipsa de spațiu nu contează pentru ei. Poți să ai și master în chimie organică, românului îi pasă doar de mașini și fotbal și din nefericire treaba asta ajunge să îți influențeze imaginea.