| Strepix a întrebat:

BMW e90 M47 2.0 150 cai vs Audi A4 B7 1.9 tdi? Si de ce?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

1.9 TDI - au poate cea mai râvnită fiabilitate! și te asta te intresează mult

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1.9 TDI de pe b7 este un fel de motor de tractor. Are o injectie primitiva, care nu merge pe parametri exacti. E un motor facut de plictiseala.
e90 are motor din secolul 21, e oricand mai sus decat un motor cu injectie pe came.
Principiul injectiei PD folosite de VAG, a fost folosit intre anii '50-'70 de producatorul GMC, la camioane, autobuze, etc. Este ceva foarte depasit, mai slab decat pompele cu cap hidraulic, care au disparut imediat dupa anul 2000.

| Strepix explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Inteleg ca motorul M47 este bun dar la capitolul semiringuri si garnituri consuma foarte multe lichide. Am auzit ca piesele legat de chestia asta sunt ieftine dar manopera scumpa. Tu ce mi poți spune? Și referitor la intretinere dintre b7 si e90, e mare diferență?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Strepix):

Eu nu prea consider b7 o masina de varsta ei. E un A4 banal, la fel ca unul din 1996. Nu ai ce lauda la el. 1.9 tdi are 116cp, foarte slab pentru generatia ei. Mai sunt si alte minusuri, nu e antifonata, nu e spatioasa.
e90 e o masina de conceptie mult mai noua. Motorul M47 am impresia ca e cel imbunatatit, cu distributia in fata. Sunt probleme la ele cu DPF-ul, nu am condus nici unul fara eroare DPF (dar merg in continuare). Nu e un motor problematic, nu am vazut probleme cu pierderi de fluide.
Intretinerea s-ar putea sa fie mai ieftina la BMW, fiind facut cu cap.
La Audi ai suspensia multi link, o porcarie care tine putin, si se lucreaza greu.
Nu sunt subiectiv, dar VAG nu era intr-o perioada tocmai buna, cand a facut rahaturile alea. Acum are niste motoare CR bunicele, platforme mai evoluate, e ok (cu exceptia dieselgate-ului, bula cu rahat, care s-a spart tot in capul posesorilor, cu faimoasele update-uri de soft, care transformau masina in Trabant).

| Strepix explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Intenționăm sa-mi cumpar A4 B7 2.0 tdi insa axul pompei de ulei se toceste, motorul nu mai primeste ulei si mi iau bye de la masina. Dacă schimbi axul din timp te mai tine maxim 100.000. Injectoarele bănuiesc ca s deja schimbate dacă o cumpăr SH. S ar putea sa aleg e90 cu m47 sau b7 1.9, mie îmi place sincer doar ca na, zgomotos, lent, pietriș în roaba.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Eu as merge pe BMW. Eu am condus si Audi B7 1.9 TDI si e90 M47. Bmw e pur si simplu peste. Amu, orice motor are probleme ici colo dar nu inseamna ca maine o sa te lovesti de toate problemel deodata. Oricum si M47 e pus pe lista de cele mai fiabile motoare diesel. Bafta!