| Alexandrion_6425 a întrebat:

Break vs berlina
Pentru ca am vazut o mica reticenta in cumpararea masinilor break am facut topicul asta pentru a arata neajunsurile.
Am avut ambele versiuni de caroserie si voi incerca sa postez cateva pareri.
-Avantaje berlina- mai putin zgomot la rulare din cauza plafonului mai scurt, consum mai mic (aproape insesizabil) muzica originala cu boxele pe planseul de langa bancheta se aude mai bine, formand in compartimentul portbabajului cutie de rezonanta climatizarea cu un efect mai rapid din cauza dimensiunilor reduse la interior.
-Dezavantaje berlina: Portbagajul inadecvat atat ca volum cat si capacitatea de incarcare prin usa acestuia, mai putin accesibil spatiul pentru plecari de lunga distanta(concedii), spatiu mai mic pentru o eventuala butelie GPL sau subw., iar in cazul acestuia o mai mica eficienta, basul fiind tinut in portbagaj.
_ Avantaje break in primul rand toate dezavantajele berlinei aici sunt avantaje, iar in plus cred ca e de mentionat si faptul ca mi se pare si mai stabila si mai sigura, unele berline fiind sub dotarile de siguranta ale break-ului, cum ar fi amortizoare mai tari, discuri de frana spate, numar de airbag-uri mai mare, barel de torsiune, mai groase etc.
- Dezvantaje, pe langa avantajele de la berlina pot adauga faptul ca se murdareste luneta spate la cea mai mica ploaie(fiind necesar stergator) si faptul ca la o eventuala montare de folie pe geamuri platesti pentru ceva geamuri in plus.

2 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Alexandrion - aici nu suntem pe un forum, nu deschidem topicuri, aici cine are nevoie de astfel de comparatii intreaba si i se raspunde. Una peste alta, ai punctat destul de bine avantajele si dezavantajele. As obiecta totusi la capitolul siguranta, mai exact la cele privind discurile de frana si numarul de airbaguri: daca la suspensii apar uneori diferente din proiectare, diferente care tin cont insa de siguranta in anumite conditii de exploatare, in privinta franelor si a numarului de airbaguri modelul de caroserie nu prea este relevant.

| foxi a răspuns:

Avantaje sau dezavantaje au ambele! alegerea se face dupa nevoile fiecaruia! masina slujeste omul.si nu invers!