| RebbiRebi a întrebat:

Bunà ziua, am o masina automata.
Cutia de viteza este blocata in viteza a 4-a. Adica atunci plec de pe loc si in mod normal ar trebui sa plec cu a 1-a, ea pleaca cu a 4-a, scotand si niste sunete foarte ciudate. Pleaca si foarte greu de pe loc.
A mai patit cineva asa?
Multumesc!

6 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

E praf cutia de viteze. Praf și pulbere. Câte sute de mii de kilometri parcurși are fără nici o revizie tehnică generală?
Mă mir că mai aveți curajul de a circula cu o astfel de epavă!

| Violleta2022 a răspuns:

Du-o urgent la mecanic, ca nu-ti poti pune viata sub risca din cauza unei cutii de viteze sparte. Chair nu glumesc.

| darrio2007 a răspuns:

Service scrie pe ea.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Cutia de viteze este automata nu masina.

| Sistemulxxl a răspuns:

Inseamna ca circuli cu viteza.

| relian a răspuns:

De unde stii tu ca pleaca direct cu viteza 4? La masinile cu transmisie automata iti arata D, sau R, nu iti arata in ce viteza este masina, asta doar daca o comuti tu pe manual, sau vorba vine, dar de o pui sa dai tu de schimbator, doar atunci iti arata in ce viteza este.
Deci baga schimbatorul in D nu in +-, acolo trebuie sa mai dai tu de manivele, citeodata.

Daca ascoate sunete ciudate ai pus-o, mai ales in RO unde aia is cam pe dinafara la astfel de transmisii.

Sigur ai Engine la bord aprinsa, asa ca scaneaza masina, vezi ce cod, sau coduri ai, si revina, dar revina doar cu acelw coduri, nu cu ce iti spune mecanici sau scaneru ala car fi.

Cum am spus nu ai cum sti tu in ce viteza este daca ai masina in D.

Ar putea sa fie cutia de viteze, adica niste selenoizi care sor fi ars, blocat etc.
Sunete ciudate ce anume sunete face mai exact? De unde vine acele sunete, de la motor, de la transmisie etc?
Cum sunt acele sunete, suierat, sau ce sunete mai exact?

Vina cu detalii, ceva mai amanuntit si cum am spus, daca la acea transmisie is probleme, obligat ai Engine ON la bord aprins, nu exista sa nu ai aprinsa lumina aia.

Cind ai engine on e simplu, scanezi si afli sigur ce problema, sau probleme sunt.
Transmisiile alea nu trebuiesc intretinute deloc, nici nu trebuie sa te atingi de ele, asta daca masina a fost condusa corespunzator.

Daca a fost omorita de niste de astia care fac masinile praf, atunci se mai umbla la ele, sa le repari.
Dar si asa nu vad ce grav sa fie, cum am spus scaneaza si revina cu acele coduri si iti spun exact ce problema ai.

Daca is selenoizii aia, e usor de schimbat, daca e de la ambreaj, atunci ai pus-o laughing e mai dificil de scos, pus la loc, de r eparat nici vorba, alea se repara in locuri anume.

dar vorba multa saracia romanului laughing scaneaza masina si cum am spus adu codurile aici pe masa sa le analizam