DA, R6 e prea mult zic eu pentru un incepator. Este puternica, rapida, rigida, nici nu iti dai seama cum treci de 100/h. Ca si incepator trebuie sa iti formezi reflexele, viziunea de pe 2 roti.
Ai mare grija ce alegi. Sunt modele mai docile cum ar fi : Suzuki Bandit, Honda Hornet, Suzuki GSR, etc! Pe un astfel de model poti sa-ti formezi deprinderile si reflexele, nu pe unul in care tregi de gaz in treapta 1, apoi franezi ca vine intersectie si tot asa! mai este de luat in calcul si pozitia de mers : o supersportiva te rupe de spate, pe cand cele mentionate de mine sunt destul de confortabile si se misca bine pe drumurile virajate! Oricum alegerea iti apartine, noi doar dam sfaturi! bafta!
Daca vrei neaparat da-mi un mesaj privat desii eu cred ca este un pic cam multi. Depinde de multe chestii dar... in general nu s-a incheiat prea frumos povestea celor cu R6 de inceput. Eu unul am inceput pe 1300 dar era Power Cruiser si erau motoarele din `98 nu aveau forta de acum... eu zic sa renunti la ideea cu R6 dar ti-am spus daca vrei detalii da-mi un mesaj privat!
Daca esti incepatoare, un R6 cred ca este cam mult. Desi este o motocicleta destul de elastica si nu brutala cum ar fi un Ducati de exemplu, are cam multa putere si ai sa scapi acul kilometrajului din ochi foarte repede iar daca nu ai reflexe formate, o sa fii pusa in situatii de genul "si acum ce fac?". Daca esti fana Yamaha sau iti place designul pe care il are R6, iti recomand un R125. Forma inspirata din fratele mai mare si conceputa in principal pentru oras, perfecta pentru incepatori. E drept ca pentru un experimentat, o motocicleta puternica il scoate mai repede din "belele" decat una mica, usoara si lipsita de putere insa pentru tine, 15 cai iti sunt suficienti momentan.
Nu am motor! dar si eu vreau sa"mi iau...pst 1 an max 2:d dar nu prea puternica una d 90-120(maxim) cai pana peste cap pentru un incepator zic eu
Pentru inceput ar fi mai bine sa iti iei una de 125/250 pana te inveti un pic.
Atat timp cat tu respecti viteza legala si nu te dai mare.te sigur ca nu o sa ai probleme. daca nu ai putea sa te abtii de la viteza.mai bine iti pui limitator.