| andrabella a întrebat:

Buna am o intrebare la BICICLETA ELECTRICA scooter Harley electric Chopper E-BIKE Noi segway. Ai nevoie de carnet, si trebuie sa o inscrii? multumesc

Răspuns Câştigător
| Ironwin a răspuns:

Din ce am vazut scooter-ul Harley are viteza maxima de 45 km/h iar cel care le comercializeaza spune ca nu trebuie inmatriculate si nu este nevoie de permis pentru a le conduce. Dar uite ce spune legea :
"Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că bicicletele electrice sau scuterele electrice se pot conduce fără permis dacă nu depășesc viteza de 25km/h sau sunt limitate la această viteză.

Orice vehicul care nu este limitat sau prin construcție depășește 25km/h este considerat moped si are nevoie de permis, de aceea majoritatea scuterelor/bicicletelor electrice care le are în oferta bimax.ro, sunt limitate la 25 km/h.

Mai jos aveți un citat din codul rutier unde este explicat ce este un moped (scuterele prezentate mai jos nu sunt Mopede):

Moped – vehicul, cu doua sau trei roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km / h, dar nu depaseste 45 km / h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor in cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor, astfel cum este definit la pct. 6 partea A din anexa nr. 1 la sectiunea 4 din Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea – RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 211/2003, cu modificarile ulterioare."
Rezumat: Moped = Vehicul cu viteza mai mare de 25km/h, până în 4 kw. Tot ce este limitat la 25 km/h nu este moped, deci nu are nevoie de permis sau înmatriculare." citat de aici :
http://blog. bimax.ro/info/scutere-electrice-fara-permis

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Normele interne pentru omologare zic asa: "bicicletele cu pedalare asistată, echipate cu un motor electric auxiliar de o putere nominală continuă maximă de 0, 25kw, a cărui alimentare este redusă progresiv și în final întreruptă atunci când vehiculul atinge o viteză maximă de 25 km/h sau mai devreme, în cazul în care ciclistul se oprește din pedalat. "
Nu stiu cum arata caracteristicile aceleia de care vorbesti!

| Violleta2022 a răspuns:

Fiind scooter, ai nevoie de permis de conducere si varsta minima de 16 ani.

| andrabella explică:

Multumesc de raspunsuri

| Andreea6996 a răspuns:

Pentru bicicleta electrica nu ai nevoie de permis. Vezi modelele de aici, de exemplu: https://lovelydeco.ro/bicicluri-electrice-segway-reducere-pret/

Dar daca e scooter, deja e alta mancare de peste.

| Trippie a răspuns:

Nu îți trebuie, pe mine m-a luat politia de 5 ori când eram pe el și nu mi-a facut nimic