| daniela1107 a întrebat:

Bună! Am o întrebare pentru șoferi, să nu râdeți de mine sunt la inceputlaughing)) Atunci când schimb treapta de viteza de la 3 la 2 și dau drumul la ambreiaj un pic mai brusc se creează o mica "frână". Când făceam școală de șoferi și mă încadrăm in viraj cu viteza mai mare instructorul îmi zicea sa apăs ambreiajul și să dau drumul mai brusc pentru a încetini. Cum se numește acest fenomen? Se încadrează în frana de motor? Va rog nu dați cu pietre, toți am fost la începutlaughing

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Da,e frana de motor, o aplic des ca sa nu franez atat de des, asta la cutia manuala
Inainte schimbam placutele la 13.000 de km laughing
Dar eu sunt la alt nivel conduc sportiv cum spunea o amica de-a mea laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Se numeste frana de motor si este perfect normal sa se produca, cand treci dintr-o viteza superioara, intr-una inferioara, masina incetiniind.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da e frana de motor. Însă nu se utilizează așa cum faci tu. Schimbările de trepte ar trebui sa fie line.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Este frana de motor, iar la diesel este mai puternica decat la cele pe benzina.
Cand vrei sa incetinesti apesi putin frana, nu faci frana de motor brusca. Ceea ce te-a invatat instructorul e o mare porcarie.
Si oricum, reducerea vitezei se face inaintea virajului, nu in mijlocul sau. Vine iarna, daca intri prea tare in viraje si mai si faci frana de motor sau de picior, te duci direct in parapet laughing

| VoidEternal a răspuns:

Frana de motor.